İzmir'ir Kiraz İlçesi'nde 11 Mahallenin Yolu Kardan Kapandı - Son Dakika
Güncel

İzmir'ir Kiraz İlçesi'nde 11 Mahallenin Yolu Kardan Kapandı

İzmir\'ir Kiraz İlçesi\'nde 11 Mahallenin Yolu Kardan Kapandı

İzmir'in Kiraz İlçesi'nde, kırsal kesimde kalan 11 mahallenin yolu, 30 santimetreye kadar ulaşan kar nedeniyle kapandı.

19.01.2016 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Kiraz İlçesi'nde, kırsal kesimde kalan 11 mahallenin yolu, 30 santimetreye kadar ulaşan kar nedeniyle kapandı. Yolda mahsur kalan 6 araç belediye ekiplerince kurtarıldı. Ekiplerin çalışması ile mahalle yollarından 10'u ulaşıma açıldı. Bir gün önce 15 otomobil mahsur kaldığı Ödemiş'in Bozdağ Mahallesi başta olmak üzere kentte biriken karların temizliği için belediye ekipleri gün boyu çalışma yaptı.

Kiraz ve Ödemiş'te geçen pazar günü başlayarak pazartesi sabah saatlerine kadar etkili olan kar yağışı ardından biriken karların temizliği için belediye ve karayolları ekipleri seferber oldu. Bir gün önce 15 otomobil mahsur kaldığı Ödemiş'in başta Bozdağ Mahallesi başta olmak üzere çevre mahallelerde dün (pazartesi) gün boyu kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüldü.

Kiraz'da ise eskiden dağ köyü olan kırsaldaki İğdeli, Olgunlar, Sırımlı, Örencik, Zeybekler, Taşlıyatak, Cevizli, Sarısu, Ozan, Bahçearası ve Ahmetler mahallelerinin yolu ise kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan 11 mahallede, kar kalındığı 30 santimetreyi buldu. Bu yıllarda mahsur kalan 6 araç, ekipler tarafından kurtarıldı. Ödemiş gibi Kiraz'da da kar küreme, tuzlama ve yol açma çalışmaları gün boyu sürdü. Çalışmaların ardından Ahmetli hariç diğer mahallelerin yolu ulaşıma açıldı. Ahmetler'de çalışmaların sürdüğü bildirildi.

EKİPLER BEKLENEN KAR İÇİN DE HAZIR

Kiraz Belediye Ak Partili Başkanı Saliha Özçınar Şengün, şöyle konuştu:

"30 kişilik personelin kar temizleme çalışmaları sürüyor. Yol açma çalışmaları şuan Kiraz bağlı Ahmetler Mahallesi'nde halen devam etmekte. İnşallah ilerleyen saatlerde olumlu sonuç alacağız. Ekiplerimiz ve iş makinelerimiz çalışıyor. Salı ve Çarşamba günü beklenen kar yağışıyla ilgili olarak vardiya şeklinde 30 kişi personelin mahallelerde oluşabilecek olumsuz durum karşısında ve kapanan yolların açılması yönünde hazır vaziyette bekliyor." - Kiraz

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'ir Kiraz İlçesi'nde 11 Mahallenin Yolu Kardan Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement