İzmir İran'lılar Yatırım Yapmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

İzmir İran'lılar Yatırım Yapmak İstiyor

İzmir İran\'lılar Yatırım Yapmak İstiyor

İzmir İran'lılar yatırım yapmak istiyorMENEMEN Ticaret Odası, İzmir ve Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen İran'lı yetkilileri konuk etti.

03.08.2016 22:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir İran'lılar yatırım yapmak istiyor

MENEMEN Ticaret Odası, İzmir ve Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen İran'lı yetkilileri konuk etti. İranlı konuklar iki ülke ticaretinin potansiyellerine göre çok düşük hacimde olduğunu belirterek işbirliği önerisinde bulundu.

Toplantıya İran Ankara Büyükelçisi Mohammad Ebrahim Taherian Fard, İran Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Hamid Zadboom, İran İslam Cumhuriyeti Fahri Ataşesi Emir Ansari, Menemen Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Azgın, Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral, Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Akbarlak, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Menemen Ticaret Odası Meclis üyeleri katıldı.

Konuk Büyükelçi Fard ve Ticaret Ataşesi Zadboom, İran'daki ambargoların kaldırılması sonrasında ülkelerindeki durum ve Türkiye ile ticari ve ekonomik ilişkilerdeki son gelişmeler hakkında bilgilendirmenin yanı sıra kendileriyle iş yapmak isteyen üyelerin sorularını yanıtladı.

Büyükelçi Fard, "İki ülkenin ekonomileri birbirini tamamlayan ekonomilerdir. 'Kazan-Kazan Formülü'yle hareket edilmelidir. İki ülkenin farklı güçlü meziyetleri vardır. İşbirliği yapmak isteyen bizimle irtibata geçsin" diyerek çağrıda bulundu. Ticari ataşe Zadboom da "İki ülkenin de ticari hacmi potansiyellerine göre çok düşük, artırılmalı" tespitinde bulundu.

Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral ise İran ve Türkiye arasında köprü olduklarına vurgu yapıp, "Menemen Ticaret odası olarak İran ile işbirliklerimiz var. 1500 üyemizin yarısı ithalat ve ihracat ile uğraşıyor, petrol ve enerji sektörü ile uğraşan üyelerimizi davet ettik. Türkiye'mizin ekonomisini geliştirmek için her türlü girişimlerde bulunuyoruz.Ambargo kalktıktan sonra ilişkiler ve ticaret hacmimiz daha da genişleme yolundadır" dedi.

Menemen Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Azgın "İran ile 30-35 yıldır devam eden ikili ticari görüşmelerimizi uluslararası politikadan ve siyasi gerilimlerden etkilenmeden sürdürmeye çalışıyoruz" dedi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ise "İran'a uygulanan yaptırımlar nedeniyle iki ülke arasındaki ticaret fazla gelişmedi. Ambargonun kalkmasıyla İran'ın dünya ekonomisine tekrardan entegre olmasının hiç şüphesiz olumlu etkilerini göreceğiz. Çünkü İran, Türkiye'nin önemli bir ticari partneri. Aliağa'da organize sanayi bölgesi, petrokimya, liman-lojistik, demir-çelik, gemi geri dönüşüm ve enerji sektörlerinde yerli ve yabancı pek çok yatırımcı bulunuyor. Aliağa'daki kimya firmalarıyla ticaret yapmak isteyen İranlı firmalarda bulunuyor. İranlı işadamlarına Aliağa'da yapmayı düşündükleri veya planladıkları yatırımlar konusunda oda olarak gerekli yardımlarda bulunabiliriz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir İran'lılar Yatırım Yapmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
    14:00 Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Gümüşhane ve Trabzon arasındaki Yeni Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek tünel duvarına çarptı ve hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi
    14:00 Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen 'İngilizce Bilgi Kültür Yarışması'nda 33 okul yarıştı. Yarışma, öğrencilerin yabancı dil öğrenmeye teşvik edilmesi, takım ruhunun geliştirilmesi ve etkileşimin arttırılması amacıyla gerçekleştirildi. Finalde dereceye giren 4 okul belirlendi ve etkinliği İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililer izledi.

  • 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:59 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, ikili ticari ilişkileri geliştirme ve işbirliğini daha fazla alanda genişletmenin yollarını arayan temsilcilerin katılımıyla İstanbul'da düzenlendi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü
    13:59 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında Hollanda'ya gitti ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze'deki son durum, Ukrayna'daki gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alındı.

  • Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:59 Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılan bir işyerine düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 10 ton 950 gram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi
    13:58 Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

    Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bulunan vargel sistemli teleferikte kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Özel bir şirketin arama kurtarma ekibi tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği teleferikte mahsur kalanlar kurtarıldı. Kurtarma malzemelerinin teleferik kabininin içinde bulunması sayesinde tahliye işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirildi.

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.

  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı
    13:49 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için İstanbul'dan hareket eden bir yolcu otobüsü, Kavaklı beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada, sürücü dahil olmak üzere 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.

  • Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi
    13:48 Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan yangında zarar gören marketin hasarı dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde marketteki ürünlerin tamamen yandığı ve çatının çöktüğü görüldü.


Advertisement