İzmir, İstanbul ve Ankara'da Son Yerel Seçim Anketi - Son Dakika
Politika

İzmir, İstanbul ve Ankara'da Son Yerel Seçim Anketi

İzmir, İstanbul ve Ankara\'da Son Yerel Seçim Anketi

3 büyükşehirde yapılan yerel seçim anketinde, İstanbul ve Ankara'da AK Parti, İzmir'de ise CHP'nin önde olduğu ortaya çıktı.

24.09.2013 10:15  Güncelleme: 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2014 yerel seçimlerine az bir zaman kala, anket şirketleri de araştırmalarına hız vermeye başladı. ORC Araştırma Şirketi'nin AK Parti ve CHP'nin mutlaka almak istediği İstanbul, Ankara ve İzmir'de yapmış olduğu anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. 3 ilde de MHP yarışta yok. Rekabet AK Parti ve CHP arasında geçiyor..

İSTANBUL'DA FARK 10 PUAN

İstanbul seçmenine yöneltilen 'Önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?' sorusuna yanıt yanıt verenlerin yüzde 42'si AK Parti yönünde görüş belirtirken, henüz İstanbul adayını belirlemeyen CHP ise yüzde 32,6'da kaldı. İstanbul'da MHP'yi destekleyenlerin oranı ise yüzde 9,1.

BAŞKENT AK PARTİ DİYOR

AK Parti'nin yerel seçimlerde kaybetmek istemediği büyükşehirlerden biri olan Ankara'da da ezici bir üstünlük var. Ankaralı seçmenlerin yüzde 46'sı AK Parti'yi desteklerken, yüzde 31'i tercihini CHP'den yana kullandı. Başkent Ankara'da MHP'yi destekleyenlerin oranı ise yüzde 12,5'te kaldı.

CHP KALESİNİ KORUYOR

CHP'nin kalesi olarak gösterilen illerden biri olan İzmir'de ise seçmen tercihini yine CHP'den yana kullanıyor. İzmirli seçmenin yüzde 44,1'i yerel seçimlerde CHP'nin adayını destekleyeceğini açıklarken, AK Parti'ye destek verenlerin oranı yüzde 35 olarak açıklandı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika İzmir, İstanbul ve Ankara'da Son Yerel Seçim Anketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement