İzmir Jandarmadan İnsan Tacirlerine Darbe - Son Dakika
Güncel

İzmir Jandarmadan İnsan Tacirlerine Darbe

İzmir Jandarmadan İnsan Tacirlerine Darbe

Jandarmadan insan tacirlerine darbeİzmir'in Karaburun İlçesi'nde, jandarma tarafından göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda, liderliğini N.K.'nin yaptığı şebeke çökertildi.

22.06.2016 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jandarmadan insan tacirlerine darbe

İzmir'in Karaburun İlçesi'nde, jandarma tarafından göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda, liderliğini N.K.'nin yaptığı şebeke çökertildi. Aralarında 1 uzman çavuşun da bulunduğu toplam 14 kişi gözaltına alınırken şebekeye yönelik daha önce düzenlenen operasyonda 447 göçmenin kurtarıldığı ve 11 kişinin gözaltına alındığı, bu şüphelilerden de 2'sinin tutuklandığı bildirildi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile İstihbarat Şube müdürlükleri ekipleri, Karaburun İlçesi'nde bir şebekenin göçmen kaçakçılığıyla ilgili faaliyetlerde bulunduğu yönünde ihbar aldı. Şüphelilerin belirlenmesine yönelik yapılan teknik ve fiziki takibin ardından, jandarma dün (salı) sabah saatlerinde, Menderes, Karabağlar, Karaburun, Gaziemir ve Buca ilçeleri ile Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde toplam 14 adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyonda, aralarında örgütün lideri konumundaki N.K. ile 1 uzman çavuşun da bulunduğu toplam 14 kişi yakalandı, 4 kişinin ise soruşturma kapsamında arandığı öğrenildi. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 1 otomobil, 10 kira sözleşmesi, 24 cep telefonu, 16 simkart, 1 post cihazı, 1 kart kopyalama cihazı, 9 boş plastik manyetik şeritli kart ele geçirildi. Haklarında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "Göçmen kaçakçılığı" suçlarından soruşturma başlatılan şüpheliler, sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

ÖNCEKİ OPERASYONLARDA YÜZLERCESİ KURTARILMIŞ

Jandarmanın daha önce N.K.'nin liderliğindeki suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonlar kapsamında 447 göçmenin kurtarıldığı, ayrıca 11 kişinin yakalandığı, gözaltına alınan şüphelilerden 2'sinin tutuklandığı, 9'unun ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi. O dönemki operasyonlarda ise 11 araç, 1 tekne, 3 şişme bot, 2 tekne motoru, 35 can yeleği, 4 kürek ve 39 litre benzinin ele geçirildiği kaydedildi.

2 YILDA BİN 138 ORGANİZATÖR YAKALANDI

İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında 2015 yılı içinde 587 olayda 19 bin 743 göçmen ile 662 organizatörün yakalandığı, 260 organizatörün tutuklandığı, 2016 yılı içinde ise 332 olayda 14 bin 218 göçmen ile 476 organizatörün yakalanıp organizatörlerden 166'sının tutuklandığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Jandarmadan İnsan Tacirlerine Darbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement