İzmir Kadın Müzesi'ne Çığ Gibi Bağış - Son Dakika
Yerel

İzmir Kadın Müzesi'ne Çığ Gibi Bağış

İzmir Kadın Müzesi\'ne Çığ Gibi Bağış

Konak Belediyesi'nin açılış hazırlıklarını sürdürdüğü İzmir Kadın Müzesi'ne bağışlar çığ gibi büyüyor.

24.10.2012 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi'nin açılış hazırlıklarını sürdürdüğü İzmir Kadın Müzesi'ne bağışlar çığ gibi büyüyor. Türk kadının Kurtuluş Savaşı yıllarındaki fedakarlığını ve cesaretini; Cumhuriyet kadınının onurlu duruşunu ve değerini gösterecek müzeye bir bağış da Manisa'nın Soma ilçesinden geldi. Köy Enstitülerinin mimarı İsmail Hakkı Tonguç'un oğlu Dr. Engin Tonguç İzmir Kadın Müzesi'nin en önemli bağışçılarından oldu.

Soma'nın Turgutalp Köyü'nde yaşayan Dr. Engin Tonguç, 2010 yılında kaybettiği eşi Müstesna Hanım'ın 1950'li yıllarda giydiği, Olgunlaşma Enstitüsü'nde dikilmiş özel kıyafetleri Kadın Müzesi'nde sergilenmek üzere Ege Çağdaş Eğitim Vakfı(EÇEV)

aracılığı ile Konak Belediyesi'ne bağışladı. Engin Tonguç, Müstesna Hanım'ın babaanne ve anneannesinden kalan aile yadigarı 40 parçalık altın sırma işlemeli kaftanlar, ipekli çarşaflar, tafta kumaşlara sim kırma bohçaları da herkesin görebilmesi için bağışlayarak müzeye önemli bir koleksiyon ekledi.

Müzelerin, bulundukları coğrafyanın ve o coğrafya insanının birikimlerini nesilden nesile taşıdıklarını söyleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, "Geleceği tarihin değerini koruyarak ve anlayarak yapılandıracağız. Türk kadınının tarihi, cesareti, neler yapabildiği, gelecek için bize güç veriyor. Üretim yaşamın kendisidir. Bizim kadınımız dünyanın en üretken, en sevgi dolu kadını" diye konuştu.

(HD)

24.10.2012 10: 28: 01

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Kadın Müzesi'ne Çığ Gibi Bağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement