İzmir - Kılıçdaroğlu Artık Kendimizi Anlatma Zamanı-4 - Son Dakika
Güncel

İzmir - Kılıçdaroğlu Artık Kendimizi Anlatma Zamanı-4

İzmir - Kılıçdaroğlu Artık Kendimizi Anlatma Zamanı-4

İzmir - Kılıçdaroğlu Artık kendimizi anlatma zamanıİzmir'deki açılışlardan sonra Seferihisar ilçesine geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği (SODEM) toplantısına katıldı.

12.03.2016 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir - Kılıçdaroğlu Artık kendimizi anlatma zamanı

İzmir'deki açılışlardan sonra Seferihisar ilçesine geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği (SODEM) toplantısına katıldı. SODEM ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kısa açılış konuşmalarından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüye geldi. Yaptıkları hizmetleri yeteri kadar anlatamamalarını 'Bizim dışımızdaki belediyeler bir pire yapıyorlar, onu deve diye satıyorlar ama biz deve yapıyoruz bir pire kadar bile satamıyoruz" sözleriyle anlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Belediye başkanlarımız, başarılı işler yapıyorlar ama mütevazi kişiliklerinden geniş kitlelere bunu aktarmıyorlar. Ama aktarmalıyız ki, halk nefes almak için CHP'li belediyelerin olduğu yere gider. Tipik bir örnek vereceğim. Köklü tarihi olan Bursa'yı düşünün, başkent Ankara'yı düşünün. Bir de arada Eskişehir var. Turistler, Eskişehir'e gelir. Bir vaha gibi orası. Kültür havzasına dönüşmüş durumda. Güzel şeyler yapıyoruz ama yeteri kadar anlatamıyoruz" dedi. Belediye başkanlarına kentli ne ister sorusunu yönelten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Kentli vatandaş, önce der ki 'alt yapı sorun olmasın' bunu ister. Bu sorunun temel sorun olduğu kavramıştır. Ulaşım sorunu olmasın ister. Çevre kirliği olmayan bir kent ister. Kışın yoğun duman sis içinde yaşamak istemez. Doğayı parkı olan güzel bir kent ister. Başka ne ister' kentinin bir kimliği olsun ister. Ben burada yaşıyorum. Ankara Yeni Mahalle'de yaşıyorsa, Yeni Mahalleliyim, Ankaralıyım, Eskişehirliyim, İzmirliyim demek ister. Ona sahip çıkmak ister. Kentin estetik değerlerine dokunulmamasını ister. Eğer bir yerde tarihi eser varsa yapılaşmanın tarihi esere gölge düşürmemesini ister. Tabela kirliliğinin olmadığı bir kent ister. Bunlar kentli olmanın asgari normları. Çocuklarına uygun sosyal yaşam isterler. Kenti kendisine sorulmasını ister. Ben başkanı seçtim ama o beni dinliyor der. Bazı projelere beraber karar verdik der" dedi.

VATANDAŞA DANIŞIN NASİHATI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarından halkla iç içe olunmasını ve onlara danışmalarını da isteyip, 'Ben hatırlarım kaldırım taşı döşenirken bile kentlilerden fikir alındı. Bunun önemi yokmuş gibi düşünebilir ama halk şunu düşünür 'belediye başkanı benim düşünceme saygı gösteriyor' der, bunu düşünür. Kentli kendisi dışındaki canlılara da saygı ister. Bu bazen biri ağaçtır, bazen bir kedidir. Bunu en çok bizimi çocuklarımız söyler, ister. Kentin kendisine değil bizimle beraber kentte yaşayan canlılara değer vermek zorundayız. Bunlara baktığımız zaman bizim CHP'li belediyeler bir ilke sahiptir. Örneğin ilk toplu konut projesi CHP'li belediye yapmıştır. İlk metroyu ilk CHP'li belediyeler yapmıştır. İzmir'in metro maliyeti İstanbul'un 3'te bir fiyatına yapar. Bu fiyatlara rağmen Ankara ve İstanbul beceremedi yapamadı, Ulaştırma Bakanlığı el koymak zorunda kaldı. İzmir tek başına hayata geçirdi. Bu aslında bir CHP'li belediyenin neler yaptığını gösteriyor. Aynı zamanda bizim faaliyetlerimiz de engelleniyor. İlk metrobüs uygulamasını 40 yıl önce Ankara'da CHP'li belediyesi yaptı. Tanzim satışı CHP'li belediyeler hayata geçirdi" dedi.

CHP'li belediyelerin, kent rantını rantçıya değil kentliye verdiğini de vurgulayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Belediye başkanlarımdan gecekondu bölgelerine kreş açmalarını istiyorum. Orada yoksul kadınlar, çocuklarını getirsin. Onlara her türlü hizmet verilsin. O kadınlara kenti yaşamalı, alışveriş merkezine gidebilmeli, sinemaya gidebilmeli. Denizin kıyısına gidip hayatı yaşayabilmeli. Bütün bunlara bakıldığı zaman CHP'li belediyeler, gerçekten önemli görevler yapıyorlar ama sanki CHP'li belediyeler hiçbir şey yapmıyor gibi algı yaratılıyor. Madem ki hizmet veriyoruz. Başkan olduğumuz yerlerde sürekli oy oranımızı artırıyoruz. O zaman biz halka güven veriyoruz demektir. Şimdi bunu Türkiye sathına yaymalıyız. Sosyal demokrat bir belediye iyi hizmet verir, mutlu hizmetler yaratmak, insanları mutlu kılmak için yola çıkar. Her kuruşun hesabını kendi vatandaşına veren belediyedir. İktidarın baskısını sonuna kadar arkasında hissederler. Bir ara polis basarsa hangi önlemleri alacaksınız diye özel bir bilgi vermiştik. Kendi belediye başkanlarına izni bir günde çıkartıyorlar, bizim belediye başkanlarımıza 3 yıl geçiyor hala çıkmıyor, vermiyorlar. Ama ister versinler ister vermesinler kentleri çağdaş kent haline getirmek çağdaş kimlik vermek bizim vazgeçilmez görevimizdir" dedi.

İBADETHANELERE İLGİ TAVSİYESİ

Belediye başkanlarına seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Nerede bir ibadethane varsa temizliğini yapın. Halk, ibadetini yapakken güzel temiz alanda ibadet etmek ister. İster cami, cemevi, kilise, havra olsun herkese hizmet verirler ama bunun propagandasını yapmazlar. Vatandaşın yaşam tarzı, kimliğinden, inancından dolayı ayırmazlar. Bütün vatandaşlarını kucaklarlar. Güzel hizmet vermeleri için böyle bir çatı altında örgütlenmeleri ayrıca güzel. Ortak ses çıkarmamız lazım. Belediye başkanımız gitmiş üreticimizin malını toptan alıp okullara dağıtabiliyor. Hem üretici memnun, hem başkanımız önemli bir görev yapıyor, hem de portakalları yiyen öğrenciler mutlu. Bunu yapmak hepimizin görevidir. Bizim yaptığımız görevleri bazen birileri 'biz yaptık' diye satın alıyor. İzmir kuş cennetinde, filamingo adası yapıyor dünyanın parasını harcıyor belediye, hükümet 'bunu biz yaptık' diyor, satın alıyor. 'Onlar7 biz yaptık' diyor. Biz olsak utanırız ama onlar 'biz yaptık' diyor" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalar Belediyesi'nin CHP tarafından kazanılmasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşımını da eleştirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir - Kılıçdaroğlu Artık Kendimizi Anlatma Zamanı-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement