İzmir Kılıçdaroğlu'nun Önüne Kurşun Atılmasına Tepki - Son Dakika
Güncel

İzmir Kılıçdaroğlu'nun Önüne Kurşun Atılmasına Tepki

İzmir Kılıçdaroğlu\'nun Önüne Kurşun Atılmasına Tepki

İzmir Adliyesi önünde, CHP il Teşkilatı'nın çağrısı üzerine toplanan grup, Vezneciler'deki terör saldırısında şehit düşen polis memurları için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne kurşun atılmasına tepki gösterdi.

09.06.2016 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Adliyesi önünde, CHP il Teşkilatı'nın çağrısı üzerine toplanan grup, Vezneciler'deki terör saldırısında şehit düşen polis memurları için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne kurşun atılmasına tepki gösterdi. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, "Genel Başkanımıza yönelik organize ve planlı bir saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırıyı düzenleyenleri ve arkasında kim olduğu belli zihniyeti kamuoyunun huzurunda lanetle kınıyoruz" dedi. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in çağrısı üzerine, bazı milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer saat 10.30'da adliye önünde bir araya geldi. Grup adına basın açıklamasını İl Başkanı Yüksel yaptı. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan CHP Balçova Gençlik Kolları Başkanı Korcan Uçman'a destek için adliye geldiklerini belirten Başkan Yüksel, "Vezneciler'de düzenlenen terör saldırısında şehit olan polislerimiz Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü'nün Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazında, sayın Genel Başkanımıza yönelik organize ve planlı bir saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırıyı düzenleyenleri ve arkasında kim olduğu belli zihniyeti, kamuoyunun huzurunda lanetle kınıyoruz. Aslında bugün genç arkadaşımıza destek için burada toplanacaktık. Şehit cenazelerinde düzenlenen provokasyonlarla, bu saldırıların failleri bir siyasi kazanç elde etmeye çalışmaktadır. Bu alçak saldırıyı icra edenler kendilerine verilen talimatları yerine getiren birer piyondur. Sayın Genel Başkanımızın önüne mermi bırakılarak suikast tehdidinde bulunulmasına seyirci kalan düşük profilli Başbakan, İçişleri Bakanı ve bu kişileri yönlendiren Kaçak Saray zihniyeti bu saldırının gerçek failidir. Bugün gelen her şehidin sorumlusu PKK terör örgütüne yardım ve yataklık yapmış olan Erdoğan ve AKP yöneticileridir. Şehitlere 'Kelle', PKK terör örgütü lideri Öcalan'a 'Sayın' diyen, 'Şehit cenazesi gelince yaygara çıkartıyorlar' ifadesini kullanan, 'AKP ile PKK doğrudan görüşüyor' diyerek işlediği suçu itiraf eden, Erdoğan ev AKP yöneticileri PKK'nın şehirleri silah deposu haline çevirmesine, vergi mahkemeleri kurmasına, trafik kontrolü yapmasına hatta asker alma şubesi açmasına göz yummuş, valilere verdikleri 'Dokunmayın' talimatı ile PKK'nın önünde siper olmuştur" dedi. Türkiye'nin sorunlarının çıkışının, CHP çatısı altında birleşmek, özgür ve barış içinde bir Türkiye'nin mücadelesi içinde yer almak olduğunu söyleyen Yüksel, her CHP'linin Türkiye sevdalısı olduğunu vurguladı.

"BU YOLDAN DA DÖNMEYECEĞİZ"

Başkan Kocaoğlu, ise "Bilinçli bir şekilde uzun bir süredir, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Ulu önderimiz Atatürk'ün ilkelerinin savunucusu ve Türkiye'nin en güçlü örgütü CHP'ye bir saldırı düzenlenmektedir. Bu il, ilçe başkanları ve Genel Başkanı'mıza yapılmaktadır. Burada sindirme politikası izlenmektedir. Yani 'Hiç kimse sokağa çıkmasın, fikrini beyan etmesin.' Her şeyi AKP zihniyeti yapsın onlar karar versin bizler de 79 milyon insan da alkışlasın diye bakıyorlar. Gittikleri yol değil. Gizlemeye çalıştıkları, gündem değiştirmeye çalıştıkları konular konu değil. Biz ülkemizi seviyoruz, insanımızı seviyoruz bizim rant ve çıkart ilişkilerimiz yok. Rant ve çıkar ilişkisi için siyaset yapmıyoruz. Bizim geri planda hesaplarımız yok. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşaması dünya ve ülkemizde barışı sağlamak için siyaset yapıyoruz, bu yoldan da dönmeyeceğiz. Kimse de döndüremeyecek. İnsan haklarını Türkiye'nin gündeminden kaldırıp diktatörlüğü getirmeye çalışanların dünyaca bilinen uygulamalarıdır bunlar. Buna karşı mücadelemizi biz sağ olduğumuz sürece sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Kılıçdaroğlu'nun Önüne Kurşun Atılmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement