İzmir Kısa Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika
Kültür Sanat

İzmir Kısa Film Festivali'ne Doğru

İzmir Kısa Film Festivali\'ne Doğru

Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali bu yıl 17'inci kez kapılarını açacak.

21.10.2016 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali bu yıl 17'inci kez kapılarını açacak.

Festival Komitesi'nin açıklamasına göre, Kültür Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sinema Genel Müdürlüğü ve bazı ilçe belediyelerinin katkılarıyla gerçekleşecek organizasyon, 1- 6 Kasım'da Fransız Kültür Merkezi, İzmir Sanat Merkezi ve Karşıyaka Karşı Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek.

Bu yıl 78 ülkeden 438 filmin başvurduğu festivalde 400 kısa film izleyicilerle buluşacak. Gösterimlerin ücretsiz yapıldığı festivalin açılış seremonisi 2 Kasım'da Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek.

Festivalin bu yılki afiş çalışmasını animasyon dalında Altın Kedi ödülünü kazanan illüstrasyon sanatçısı Ethem Onur Bilgiç hazırladı.

Altın Kedi Ödülleri için yarışmak üzere ön jüri tarafından belirlenen finalist filmler, yönetmen Erden Kıral'ın başkanlığında, oyuncu İrem Altuğ, görüntü yönetmeni Uğur İçbak, Akademisyen Nikola Vukceviç ve yapımcı Yonca Ertürk tarafından değerlendirilecek.

Festivali tüm şehre yaymak, geçen yılki ilgiyi arttırmak amacıyla merkezde bulunan salon sayısı 3'e çıkartıldı ve Avrupa festivallerinden özel seçkiler ile sinemaseverlere zengin bir program hazırlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İzmir Kısa Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement