İzmir Kitap Okuyor - Son Dakika
Güncel

İzmir Kitap Okuyor

İzmir Kitap Okuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Kordonboyu'nda 10 bin kitap dağıttı.

18.05.2016 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Kordonboyu'nda 10 bin kitap dağıttı. Musfata Kemal Atatürk'ün Nutuk, Türk, Dünya Klasikleri, mitoloji, tarih veya çocuk kitaplarından seçtikleri bir kitabı alan İzmirliler Kordon'da hazırlanmış özel alanlarda kitap okudu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı etkinlikleri kapsamında bugün gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen 'Kitap Kozası' etkinliği düzenledi. Gündoğdu Meydanı'nda saat 15.00'de başlayan etkinlik kapsamında, özel olarak hazırlanmış çadırlarda gençlere ve çocuklara 5 bini Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'u olmak üzere 10 bin ücretsiz kitap dağıtıldı.

Görevliler girişte adını yazdıran İzmirlilere bir fiş verdi. Bu fişi gösteren İzmirli Nutuk'u ve kendi seçtiği kitaplardan biri olmak üzere iki kitabı ücretsiz aldı. Etkinlikte Türk Klasikleri bölümünde Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nden seçmeler, Eylül (Mehmet Rauf), İntibah (Namık Kemal), Şair Evlenmesi (Şinasi), Dünya Klasiklerinden Don Kişot (Cervantes), Bir İdam Mahkumunun Son Günü (Victor Hugo), Beyaz Diş (Jack London), Macbeth (Willam Shakespeare), Mitoloji ve Tarih kitaplarından İlyada, Gılgamış Destanı, Jül Sezar, İskender ve çocuk kitaplarından Küçük Prens, Pollyana, 80 Günde Devrialem, Oliver Twist, Alice Harikalar Ülkesinde adlı kitaplar dağıtıldı. Kitap okumak isteyenler için oturma düzenleri kuruldu. Kordon'da çimler üzerinde, güneşlikler altında kurulan düzenlemelerde İzmirlilere çay, kahve su ve çikolata servisi de yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da kitap dağıtılan etkinlikte inceleme yaptı. Kocaoğlu, İzmir'in dokusuna uygun bir 19 Mayıs kutlaması yapmak istedikleri için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Etkinlikte 5 bini Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'u olmak üzere toplam 10 bin kitap dağıtılacağını belirten Kocaoğlu, "Gençler hem ücretsiz kitaplarını alıyor, hem de burada okuyorlar. Kitap okuma alışkanlığının giderek azaldığı günümüzde İzmirlileri temel kitaplarla buluşturmanıın yararlı olacağını düşündük. 19 Mayıs'a yakışan bir etkinlik oldu" dedi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement