İzmir Körfezi'ne Akan Derelerdeki Kirlilik - Son Dakika
Güncel

İzmir Körfezi'ne Akan Derelerdeki Kirlilik

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Körfezi'ne akan Meles Deresi'ndeki kirliliğine ilişkin, "Halkapınar'da yaşanan tam anlamıyla rezilliktir.

07.06.2016 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Körfezi'ne akan Meles Deresi'ndeki kirliliğine ilişkin, " Halkapınar'da yaşanan tam anlamıyla rezilliktir. Meles'te adeta bir çevre kıyımı yaşanmaktadır. Ne yazık ki Büyükşehir Belediyesi de bu duruma seyirci kalmaktadır." ifadelerini kullandı.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemlerde Halkapınar başta olmak üzere Meles çevresinde başlayan kirlilik ve ağır kokuya İzmir Büyükşehir Belediyesinin bir türlü çözüm bulamadığını belirtti.

Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Dünya Çevre Günü nedeniyle Gündoğdu Meydanı'nda organizasyon düzenleyerek pet şişelerden fil heykeli yaptığını hatırlatan Doğan, şu ifadeleri kullandı:

"Meles'teki kirliliği heykellerle mi örtbas edeceksiniz? Şenlik ve festival işlerinin reklamını bırakın, Halkapınar'ı temizleyin. İzmirliler her sene aynı eziyeti çekmek zorunda mı? Koskoca İZSU Halkapınar'da yaşanan ve İzmir'e yakışmayan bu manzaraya çare bulamıyor mu? Vatandaşlarımız burada yaşanan ağır kokudan ve kötü manzaradan ötürü mağdur durumda. Her yıl artarak devam eden onca şikayete karşın bu yıl yaz aylarının gelmesiyle birlikte yine aynı eziyetle karşı karşıyayız. Demek ki İZSU buradaki görevini yerine getirmemiştir. Halkapınar'da yaşanan tam anlamıyla rezilliktir. Meles'te adeta bir çevre kıyımı yaşanmaktadır. Ne yazık ki Büyükşehir Belediyesi de bu duruma seyirci kalmaktadır."

Doğan, soruna bir an önce çözüm bulunması çağrısı yaparak, "Her fırsatta çevre yatırımlarıyla Avrupa şampiyonu olduğunu dile getiren ve bunun da bol bol reklamını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na bir kez daha söylüyoruz. Artık Meles'teki kirliliği size şikayet etmekten yorulduk. Halkın taleplerine kulak verin gidip burayı yerinde inceleyin. Sayın Kocaoğlu, pet şişelerden fil heykelini bırak, Meles'e bak." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir Körfezi'ne Akan Derelerdeki Kirlilik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement