İzmir Lgbti Cinayetlerine ve Şiddete Tepki - Son Dakika
Güncel

İzmir Lgbti Cinayetlerine ve Şiddete Tepki

İzmir Lgbti Cinayetlerine ve Şiddete Tepki

Lgbti cinayetlerine ve şiddete tepki İzmir'de basın açıklaması yapan bir grup, tarans gazeteci Michelle Demishevich'in Sümeyye Erdoğan'ın katıldığı basın toplantısından çıkartılmasına ve polislerce darp edilmesine tepki gösterdi.

03.06.2015 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lgbti cinayetlerine ve şiddete tepki

İzmir'de basın açıklaması yapan bir grup, tarans gazeteci Michelle Demishevich'in Sümeyye Erdoğan'ın katıldığı basın toplantısından çıkartılmasına ve polislerce darp edilmesine tepki gösterdi. Basın açıklamasını yapan Berfin Özcan, "LGBTİ cinayetleri, intiharları politiktir. Homofobik transfobik devletinizi başınıza yıkarız" dedi.

Geçen pazartesi günü yaşanan olayda, bir internet gazetesinde çalışan trans gazeteci Michelle Demishevich, Sümeyye Erdoğan'ın katıldığı, İstanbul Belçika Başkonsolosluğu önündeki basın açıklamasından çıkartıldı. İzmir'de buna tepki gösteren bir grup, Konak'taki eski Sümerbank binası önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Berfin Özcan, "Her gün ya bir ölüm, ya da bir saldırı haberiyle uyuyoruz veya uyanıyoruz. Bir gün baltayla öldürüyorlar, bir gün satırla, bir gün bıçakla. Kaç kez sokaklara çıktık, bağırdık. LGBTİ cinayetleri, intiharları politiktir diye. Bunca dökülen kana rağmen devlet hala anayasaya, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ibaresini koymaktan aciz. Bizi sokaklarda görmek istemeyen devlet, nefretini kustuğu kolluk kuvvetleriyle, medyasıyla bize hiç durmaksızın saldırıyor. Pazartesi günü Türkiye'nin ilk açık kimlikli trans gazeteci muhabiri Michelle Demishevich, Sümeyye Erdoğan'ın basın açıklamasını takip ettiği sırada polisler tarafından darp edildi. Toplum ve devlet tarafından dışlanan, ötekileştirilen LGBTİ'ler, bizzat devlet eliyle intiraha sürükleniyor. Biz bu saldırılar karşısında artık sessiz kalmayacağımızı buradan ilan ediyoruz. Biz SDP LGBTİ olarak, devlete bize saldırdığı gibi karşılığın vereceğiz. Kuytu köşelerde öldürdüğünüz transların isimlerini, meydanlarda bağıra bağıra aklınıza kazıyacağız. Çok açık ve net söylüyoruz. Trans joker'in hesabını nasıl sorduysak, Emel'in de, saldırdığınız yaraladığınız LGBTİ'lerin hesabını da öyle soracağız" dedi.

Grup, açıklamanın ardından bina önünden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Lgbti Cinayetlerine ve Şiddete Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement