İzmir Liseli Genç, Serinlemek İçin Girdiği Gölette Boğularak Öldü - Son Dakika
Güncel

İzmir Liseli Genç, Serinlemek İçin Girdiği Gölette Boğularak Öldü

İzmir Liseli Genç, Serinlemek İçin Girdiği Gölette Boğularak Öldü

Liseli genç, serinlemek için girdiği gölette boğularak öldüİZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'nde serinlemek için Savanda Göleti'ne giren 15 yaşındaki lise öğrencisi Özer Genç, suda boğularak yaşamını yitirdi.

16.06.2016 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Liseli genç, serinlemek için girdiği gölette boğularak öldü

İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'nde serinlemek için Savanda Göleti'ne giren 15 yaşındaki lise öğrencisi Özer Genç, suda boğularak yaşamını yitirdi.

Kemalpaşa Pakmaya Ülkü Hızal Anadolu Lisesi 1'inci Sınıf Öğrencisi Özer Genç, bugün saat 11.30 sıralarında iki arkadaşıyla birlikte 6 ay önce yapımı tamamlanan Savanda Göleti'ne gitti. Bir süre gölet çevresinde gezinen üç arkadaştan Özer Genç, serinlemek için suya girdi. Kıyıdan biraz uzaklaştıktan sonra Genç, suya batıp çıkmaya başladı. Bir süre sonra ise Genç, tamamen suya gömülerek, gözden kayboldu.

Arkadaşlarının durumu bildirmesi üzerine bölgeye jandarma ve AKS 110 ekipleri sevk edildi. Jandarma ve AKS 110 ekiplerinin yaptığı arama kurtarma çalışmaları neticesinde Genç'e su yüzeyinde ulaşılamadı. Bunun üzerine İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi'nden dalgıç istendi. Üç dalgıçla yapılan yapılan 15 dakikalık arama sonucunda kıyıdan 10 metre ilerde, yaklaşık 2.5 metre derinlikte çamura saplanmış olarak Genç'in cesedine ulaşıldı. Liseli gencin, sudan çıkartılan cesedi savcı ve jandarmanın olay yerindeki incelemelerinin ardından kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Acı haberi alarak olay yerine gelen ailesi ve yakınları Genç'in cesedi sudan çıkartılırken, gözyaşlarına boğuldu.

Genç'in yakınları gölet çevresinde sadece iki adet "Gölete Girmek Tehlikeli ve Yasaktır" yazılı uyarı levhası olduğuna dikkati çekip, "Bunlarda 15 ile 20 metre mesafede. Göletin Özer'in suya girdiği tarafında ise daha düzenleme yapılmadığı için hiçbir uyarı levhası bulunmuyor. Yaz aylarında mutlaka göletin çevresine gelenler, serinlemek için suya girmek isteyenler olacaktır. Göleti yapan yetkililer neden gerekli önlemleri tam olarak almadı? Bizimiz canımız yandı başkalarının canın yanmaması için bir an önce gerekli önlemler alınması için yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi.

Jandarma, soruşturmanın sürdüğünü belirtip, olay anında Genç'in yanında olan iki arkadaşının ifadelerine başvurulacağını bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Liseli Genç, Serinlemek İçin Girdiği Gölette Boğularak Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement