İzmir Mali Müşavirler Odasında Toprağın Çocukları Filmi Gösterildi - Son Dakika
Güncel

İzmir Mali Müşavirler Odasında Toprağın Çocukları Filmi Gösterildi

İzmir Mali Müşavirler Odasında Toprağın Çocukları Filmi Gösterildi

İzmir Mali Müşavirler Odası tarafından Köy Enstitüleri'ni konu alan, yapımcılığını Erkan Can'ın üstlendiği, 2012 yapımı "Toprağın Çocukları" filmi gösterildi.

23.01.2017 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oda Başkan Yardımcısı Ömer Akbaş'ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gökhan Bal da konuk konuşmacı olarak yer aldı.

İzmir Mali Müşavirler Odası olarak mesleki çalışmaların yanı sıra, sosyal ve kültürel etkinlikler aracılığıyla meslektaşlarla ve Oda dostlarıyla bir araya geldiklerini söyleyen Akbaş "Genç Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda, toplumda okur-yazar oranının yüzde üç sınırında olduğu günlerde kurulan Köy Enstitüleri çağdaşlaşmanın ve cehaletten kurtulmanın çatısı olarak örgütlenmiştir. Köy enstitülerinde yetişen öğretmenlerin Anadolu coğrafyasında hüküm süren cehaletle mücadele azmi, ülkenin makûs talihini değiştirmenin yolunu açmıştır. Böylesi önemli bir kültürün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla yapılan etkinliğimizle bizleri buluşturan başta Odamız Kültür Sanat Etkinlikleri Komitesi Başkanı İsmail Totur olmak üzere komite üyelerine, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Bal'a ve siz değerli konuklarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

Etkinlikte ayrıca Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği'nin katkılarıyla Köy Enstitüleri konulu Fotoğraflar sergilendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir Mali Müşavirler Odasında Toprağın Çocukları Filmi Gösterildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement