Izmir - Marble 23'üncü Kez Kapılarını Açtı - Son Dakika
Güncel

Izmir - Marble 23'üncü Kez Kapılarını Açtı

Marble 23'üncü kez kapılarını açtıMERMER ve Doğaltaş Fuarı MARBLE 23'üncü kez kapılarını açtı.

22.03.2017 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marble 23'üncü kez kapılarını açtı

MERMER ve Doğaltaş Fuarı MARBLE 23'üncü kez kapılarını açtı. Fuarın açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla fuara geldiğini belirterek, "Kendisi bana 'mutlaka bu fuara katıl, oranın geliştirilmesi için gereken ne varsa biz de yapalım' dedi. Buradan size Başbakanımızın bu mesajını da iletiyorum" diye konuştu. Maden arama konusundaki izinler ilgili bir müjde vereceğini söyleyen Bakan Eroğlu, "İzin sürelerinin kısaltılması konusunda orman teşkilatı ORBİS adıyla büyük bir proje hazırladık. Bunu uygulamaya geçirdik, bu süreleri kısaltacağız" dedi.

Bu yıl 23'üncü kez kapılarını açan, kendi sektöründe dünyanın ilk üç büyük fuarından biri olan Mermer ve Doğaltaş Fuarı MARBLE'ın açılışına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdülkerim Yörükoğlu, İzmir milletvekilleri, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Uşak Valisi Ahmet Okur, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Çin'in İzmir Başkonsolosu Zengxian Liu, İzmir'in İtalya Konsolosu Luigi Mattiolo, Ege Maden ve Doğaltaş İhracatçıları Birlik Başkanı Mevlüt Kaya ile ilçe belediye başkanları ve sektör temsilcileri katıldı. Bu yıl 30 ülkeden 214 yabancı firmanın yanı sıra ülke genelindeki 48 kentten de 895 firma stant açtı. İkili alım heyetleri kapsamında 85 ülkeden bin 500 civarında yabancı konukların geldiği fuar nedeniyle İzmir'deki oteller de yüzde 90 doluluğa ulaştı.

KOCAOĞLU'NA FUAR TEŞEKKÜRÜ

Toplam 25 bin ton mermer ve doğal taşın sergileneceği fuarın açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, fuarı İzmir'e kazandırdığı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti. Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla fuara geldiğini belirten Eroğlu, "Kendisi bana 'Mutlaka bu fuara katıl, oranın geliştirilmesi için gereken ne varsa biz de yapalım' dedi. Buradan size Başbakanımızın bu mesajını da iletiyorum" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin ihracatını 2023'de 500 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini açıklayan Eroğlu, "Yaptığımız Her Bakanlar Kurulu'nda işadamlarının ve ihracatçıların önünü nasıl açabiliriz diye konuşuyoruz. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, 2017 yılı geçen yıla göre sanayi ve ticaret açısından çok daha iyi olacak. İhracatımızda çok önemli mesafeler kat eden sanayici ve ihracatçılara gönülden teşekkür ediyorum. Sizler bizim başımızı tacısınız" diye konuştu.

"BİR GÜNDE 215 İMZA ATTIK"

Madenciliğin gelişmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini de sözlerine ekleyen Bakan Veysel Eroğlu bunun için 215 civarında imzayı bir günde attıklarını söyledi. Maden arama konusundaki izinler ilgili bir müjde vereceğini söyleyen Bakan Eroğlu, "Size elimiz boş gelmedik bir de müjde getirdik. İzin sürelerinin kısaltılması konusunda orman teşkilatı ORBİS adıyla büyük bir proje hazırladık. Bunu uygulamaya geçirdik, bu süreleri kısaltacağız. Bu çok önemliydi, 215 imzayı hemen attık. Bu konuyu hızlandırmak için bakanlık olarak gayret ediyoruz" dedi.

"İSTİHSAL\t, İHRACAT VE İSTİHDAM ÖNEMLİ"

Bakan Eroğlu bir üllkenin gelişmesi için üç 'İ' konusuna özellikle dikkat ettiklerini söyleyerek, "Bunlardan biri İstihsal yani üretim, ikincisi ihracat ve üçüncüsü istihdam. Bunlar olmadan veya biri bile eksik olsa o ülke gelişemez, büyüyemez. Biz de bu konulara özel önem veriyoruz. Sizler de yaşadığınız tüm sorunları bize anlatın. KDV'nin kalkmasına yönelik talepler geliyor ama buna Başbakanımız ve ilgili bakanlarla oturup çözmek için çalışacağız. Bu fuarın güzelliklere vesile olmasını ve biraz önce belirttiğim üç İ'yi arttırmasını diliyorum" diye konuştu.

"KENT EKONOMİSİNİ AYAKTA TUTUYOR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise ekonomik getiri anlamında dünya şampiyonu olan İzmir Mermer Fuarı'nda bu yıl 48 il ve 30 ülkeden toplam bin 100 civarında firmanın stant açtığını belirtti. Yine bu yıl 85 ülkeden 1500 yüz civarında ikili alım heyeti de beklendiğini kaydetti. Sektör fuarları içinde en büyük fuarın Marble olduğuna dikkat çeken Kocaoğlu, "Ülkemizin geçirdiği zor süreçte İzmir'deki hizmet sektörünü yaptığımız fuarlar ile ayakta tutmaya çalışıyoruz. Biz alıcı ile satıcıyı buluşturup; sanayicimizi dünyayla tanıştırırken kent ekonomisinin de gelişmesini amaçlıyoruz. İzmir'deki turizm ve hizmet sektörü Fuar İzmir ile büyümeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Bakan Veysel Eroğlu ve protokol konuşmaların ardından kurdele keserek fuarı ziyarete açtı. Beraberindekilerle fuarı gezen Eroğlu, stantlarda firma yetkilileriyle fotoğraf çektirdi. Fuarda stant açan Mısırlı bir firmanın sahibi iş adamıyla sohbet eden Eroğlu, "Dost ilişkilerimizi geliştirelim, ticaret yapalım" dedi. Afyonkarahisarlı Alimoğlu firması ise, Bakan Eroğlu'na kendi fotoğrafının işlendiği mermer plaket hediye etti. Plaketi alan Bakan Eroğlu, "Bana benzemiş mi?"diye espri yaptı.

30 ÜLKE VE 48 İL İZMİR'DE BULUŞTU

48 İlin yanı sıra 30 ülkeden toplam bin 100 firma fuarda stant açtı. Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Yalova'dan yerli firmalar Fuar için İzmir'e geldi.

Yabancı katılımcıların geldiği ülkeler ise şöyle; Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Çin, Danimarka, Mısır, İngiltere, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Hong Kong, Hindistan, İran, Irak, İsrail, İtalya, Japonya, Lübnan, Mauritius, Katar, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Kore, İspanya, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Amerika ve Vietnam.

Izmir - Marble 23\'üncü Kez Kapılarını Açtı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Izmir - Marble 23'üncü Kez Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Kacır ve Astronot Alper Gezeravcı Afyonkarahisar'da öğrencilerle buluştu
    16:50 Bakan Kacır ve Astronot Alper Gezeravcı Afyonkarahisar'da öğrencilerle buluştu

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Afyonkarahisar'da üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Bir öğrencinin Alper Gezeravcı olduğunu düşünerek sorması üzerine Bakan Kacır, gülümseyerek 'Bende astronot tipi var mı' dedi. Gezeravcı da öğrencilerle fotoğraf çektirdi ve Bakan Kacır öğrencilere TOGG maketi hediye etti.

  • Türk Kızılayı, Irak'ta yerinden edilmiş ailelere yardım sağlıyor
    16:49 Türk Kızılayı, Irak'ta yerinden edilmiş ailelere yardım sağlıyor

    Türk Kızılay, ramazan yardımları kapsamında Irak'ın Erbil kentinde bulunan Herşem Kampı'nda kalan yerinden edilmiş 250 aileye gıda, giyim ve ekmek yardımı gerçekleştirdi. Türk Kızılayın Irak Delegasyon Başkan Vekili Eray Akkaya, ramazan boyunca 5 bin aileye yardımların devam edeceğini açıkladı.

  • Deepfake Teknolojisi Seçim Kampanyalarında Kullanılıyor
    16:47 Deepfake Teknolojisi Seçim Kampanyalarında Kullanılıyor

    Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'da büyükşehir adaylığını geri çektiğini açıkladığı Gökhan Zan'la ilgili 'deepfake' iddialarına ilişkin, 'Artık bundan sonra sesler görüntüler gerçek bile olsa 'deepfake' deyip işinden içinden çıkılabilme durumu söz konusu olabiliyor.' dedi. Kırık, yapay zekanın gelişimiyle deepfake teknolojisinin ortaya çıktığını ve bu teknolojinin seçim kampanyalarında kullanıldığını anlattı.

  • Başkan Başdeğirmen, Halk Otobüsleri Kooperatifi'ni ziyaret etti
    16:47 Başkan Başdeğirmen, Halk Otobüsleri Kooperatifi'ni ziyaret etti

    Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, kooperatif esnafı ve şoförleri ziyaret etti. Başkan Başdeğirmen, 65 yaş ve üstü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz yararlanması uygulamasının 31 Mart'tan sonra da devam edeceğini belirtti.

  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Kürt olanlar JİTEM ittifakıyla iş tutmazlar
    16:44 DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Kürt olanlar JİTEM ittifakıyla iş tutmazlar

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kars Digor'da yaptığı konuşmada, Kürt olanların JİTEM ittifakıyla iş tutmadığını belirtti.

  • Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 416 Bin Liraya Çıktı
    16:43 Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 416 Bin Liraya Çıktı

    Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 416 bin liraya yükseldi. Altın piyasasında en düşük 2 milyon 264 bin lira, en yüksek 2 milyon 420 bin lira olan standart altının kilogram fiyatı, gün sonunda yüzde 0,3 artarak 2 milyon 416 bin lira oldu. KMKTP'de altın işlem hacmi 2 milyar 416 milyon 736 bin 884,50 lira olarak gerçekleşti. Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar arasında Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye İş Bankası, Ahlatcı Metal Rafineri, Uğuras Kıymetli Madenler ve Ziraat Bankası yer aldı.

  • Diyarbakır Anneleri, HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemini Sürdürüyor
    16:43 Diyarbakır Anneleri, HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemini Sürdürüyor

    Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocukları için eski HDP il binası önündeki oturma eylemini 1669'uncu gününde sürdürüyor. Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren anneler, evlatlarını almadan gitmeyeceklerini ve eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini belirtiyor.

  • CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı
    16:43 CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı

    Yeni dönemde tekrar aday gösterilen CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belevi'de miting yaptı. Sengel, "5 yıl boyunca elimizden geldiğince çaba sarf ettik. Az konuştuk, çok çalıştık. Biz yine az konuşmaya, çok çalışmaya devam edeceğiz. Pazar günü hepinize emanetiz" dedi.


Advertisement