İzmir Merkezli Edak, Sağlık Lojistiği Alanında Ekol İle İşbirliği Yapıyor - Son Dakika
Güncel

İzmir Merkezli Edak, Sağlık Lojistiği Alanında Ekol İle İşbirliği Yapıyor

Türkiye'nin en büyük ecza kooperatiflerinden biri olan İzmir merkezli EDAK, Samandıra- Sancaktepe'de ana tedarik ve lojistik merkezi kurdu.

18.06.2015 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin 28 ilinde 17 şubesi ile 4492 eczacısına hizmet veren EDAK, ilaç tedarik ve dağıtım hizmetini daha hızlı ve verimli yerine getirebilmek amacıyla merkez depo faaliyetlerini İstanbul'a taşıyor. Halen Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne hizmet veren EDAK'ın, İstanbul'a ana tedarik ve lojistik hizmetlerinin taşınması sürecinde; mal alım, lojistik, depo ve nakliye süreçlerinin verimlilik hedeflerine göre standardizasyon çalışmalarına hız verilmesi planlanıyor. Aynı zamanda EDAK'ın Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine de Ecza Kooperatifi hizmeti götürme ve yaygınlaştırma stratejisi çerçevesinde hizmet verilecek. EDAK, iş ortağı Ekol Lojistik ile birlikte ilaç tedarik, depolama ve dağıtımı için Samandıra- Sancaktepe'de kurduğu operasyon merkezini Yönetim Kurulu ve üst düzey yöneticilerinin katıldığı törenle hizmete açtı.

İstanbul Merkez Depo'nun açılış töreninde konuşan EDAK Genel Müdürü Rüstem Karakaya özetle şunları söyledi: "Üretici firmaların merkezlerinin İstanbul'da olması nedeniyle, İstanbul dışındaki şubelerin ürünlere ulaşımı ve fatura içerik bilgilerinin şubelere aktarılmasını daha hızlı ve verimli gerçekleştirmek amacıyla EDAK Merkez depo faaliyetlerimizi İstanbul'a taşıdık. Bundan böyle İstanbul çıkışlı 8 ayrı rota ile şubelerimize ulaşacağız. Yeniden yapılandırdığımız lojistik planlama bölümümüz ile stoklarımızı her şubeye özgü analiz ediyoruz. Üretici firmalarla işbirliği anlayışı çerçevesinde envanter planlama ve satın alma eylemini yaparak en hızlı ve doğru şekilde ürünün şubelerimize ulaştırılmasını sağlıyoruz. Bunun yanı sıra kalite kontrolü, lot takibi, geri çekme işlemleri gibi temel lojistik fonksiyonlarımızı da eksiksiz şekilde yerine getiriyoruz. Önceliğimiz her zaman halk sağlığı, tamamı eczacı sermayeli olan EDAK ile eczacılarımız ve dolayısıyla halkımızın ilaca ulaşımının daha kaliteli ve hızlı olması için buradayız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir Merkezli Edak, Sağlık Lojistiği Alanında Ekol İle İşbirliği Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement