İzmir Metrosu'ndaki Çalışmalar - Son Dakika
Yerel

İzmir Metrosu'ndaki Çalışmalar

İzmir Metrosu\'ndaki Çalışmalar

Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarının tamamlandığı, açılması için test sürüşleriyle gerekli testlerin başladığı bildirildi.

17.07.2014 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Metrosu'nun Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarının yapımının tamamlandığı, açılması için test sürüşleriyle gerekli testlerin başladığı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin yazılı açıklamasında, Üçyol–Üçkuyular metro hattının son halkası Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarında sona gelindiği, test sürüşlerinin yapıldığı bu iki istasyonda, aynı zamanda sinyalizasyon ağı, enerji sistemi ve peronların araçlara bağlı ölçümleri gibi çok kapsamlı testlerin de gerçekleştirildiği belirtildi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından İzmir Metrosu'nun, toplam 20 kilometrelik hat üzerinde 17 istasyonla hizmet vermeye başlayacağına, böylece Bornova Evka 3'ten Fahrettin Altay'a yaklaşık yarım saatte ulaşımın sağlanacağına işaret edildi.

Zeminden 19 metre aşağıda inşa edilen 3 katlı ve 4 yolcu girişli Poligon İstasyonu'nda, 2 engelli asansörü ile 12 yürüyen merdiven, 22 metre derinlikteki 3 katlı ve 5 yolcu girişli Fahrettin Altay İstasyonu'nda ise 2 engelli asansörlü ve 13  yürüyen merdiven bulunduğu kaydedildi.

Toplam 5,5 kilometrelik Üçyol-Üçkuyular metro hattının yapım çalışmalarında, zemin koşulları nedeniyle oldukça zorlu inşaat süreci yaşadığının belirtildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"2011 yılının mayıs ayında hattın taban betonunun (Invert) kabarması nedeniyle, müşavir firma STFA– SEMALY Ortak Girişimi tarafından dünyaca ünlü Hollanda Royal Haskoning DHV firması uzmanları, İzmir'e getirildi. Hazırlanan raporlara göre önerilen drenaj iyileştirme çalışmaları projelendirilerek, eksiksiz yerine getirildi. Ayrıca tünelin statiği açısından söz konusu güzergahta mevcut temel betonuna ilave olarak 55 cm kalınlığında donatılı C40 betonu ile ray döşeme işi sabit sisteme dönüştürüldü ve tünellerde maksimum emniyet sağlandı.

Ayrıca tünel ve istasyonlarda yangın söndürme senaryoları yaptırıldı. Bu senaryolara uygun olarak projeler gerçekleştirildi ve tüm istasyonlarda yangın anında devreye girecek şekilde yangın uyarı ve havalandırma sistemleri kuruldu. Göztepe İstasyonu'ndaki yangın çıkışları, istasyonların yangın yönetmeliği olan NPFA 130 standardına uygun olarak yapıldı." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir Metrosu'ndaki Çalışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement