İzmir Metrosu Yolcu Rekoru Kırdı - Son Dakika
Yerel

İzmir Metrosu Yolcu Rekoru Kırdı

İzmir Metrosu Yolcu Rekoru Kırdı

İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Alev: "Ekim ayında 8 milyon 250 bin biniş sayısıyla metroda tüm zamanların en yüksek yolcu sayısına eriştik"

16.11.2014 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev, ekim ayında İzmir'de 8 milyon 250 bin kişinin metroyu kullandığını belirterek, "Metroda tüm zamanların en yüksek yolcu sayısına eriştik" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Akdeniz kentleri arasında gerçekleştirilen "Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım" seminerinde konuşan Alev, 2000 yılında 11 kilometre olarak hizmete giren metro hattının bugün 20 kilometreye ulaştığını ifade etti.

Yeni istasyonların açılması, aktarmalı sistemin devreye girmesi ve İZBAN bağlantılarının sağlanması gibi etkenlerle metroyu kullananların sayısının sürekli arttığını dile getiren Alev, şunları kaydetti:

"Yıllarca 2,5 milyon civarında seyreden yolcu sayısı bugün rekor düzeye ulaştı. Geçtiğimiz ekim ayında 8 milyon 250 bin biniş sayısıyla metroda tüm zamanların en yüksek yolcu sayısına eriştik. Metroda günlük 350 bin, İZBAN'da ise 300 bin yolcu taşınıyor."

Alev, metroda yolcu sayısının 2014 sonunda 80 milyona ulaşmasını beklediklerini aktararak, önümüzdeki günlerde iki yeni tren setinin daha hizmete gireceğini anlattı.

İZBAN Genel Müdürü Sabahattin Eriş de 2010 yılında hizmete giren İZBAN'ın bugüne kadar 230 milyonun üzerinde yolcu taşıdığını belirterek, "Dünyanın en hızlı büyüyen banliyölerinden birine sahibiz" diye konuştu.

Torbalı hattında seferlerin başlayacağını, 2-3 yıl içinde de hattı Selçuk'a kadar uzatmayı planladıklarını ifade eden Sebahattin Eriş, mevcut sinyal sisteminin kısa süre içinde değişmesiyle sefer sıklığının 5 dakikaya inmesinin beklendiğini dile getirdi.

"Deniz ulaşımının payı artacak"

İZDENİZ Genel Müdürü Salih Aslan ise İzmir'de hizmetere girecek yeni yolcu vapurları ve feribotlarla, günde 48 bin olan yolcu sayısını ilk etapta 60 binlere, ortalama bin 500 olan araç taşıma sayısını bin 700'lere çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Aslan, Mavişehir, Bayraklı ve Karataş'a yeni iskeleler yapılacağını, dış körfezde Karaburun, Güzelbahçe, Foça gibi bölgelere de seferlerin başlatılacağını sözlerine ekledi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir Metrosu Yolcu Rekoru Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement