İzmir MHP'li Tanrıkulu, Nabız Tuttu Vaatte Bulundu - Son Dakika
Güncel

İzmir MHP'li Tanrıkulu, Nabız Tuttu Vaatte Bulundu

İzmir MHP\'li Tanrıkulu, Nabız Tuttu Vaatte Bulundu

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, 2. bölge 1. sıradan yeniden aday oldu ve seçim bölgesinde çalışmaya başladı.

09.10.2015 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, 2. bölge 1. sıradan yeniden aday oldu ve seçim bölgesinde çalışmaya başladı. Tanrıkulu, "Nasılsın" diye sorduğu Bağkur emeklisinden "Sefilleri oynuyoruz" yanıtını alınca emekliye yılda iki kez asgari ücret ikramiyesi vereceklerini söyledi. Kuş yemi satan bedensel engelliye sigorta, askerden gelen gençlere 50 bin liraya kadar kredi desteği sözü verdi.

57. Hükümet'te Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yapan MHP İzmir Milletvekili ve vekil adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Karşıaka Çarşısı'nda esnafı gezdi, vatandaşla sohbet etti. "Nasılsınız" diye sorduğu Bağkur emeklisinden "Sefilleri oynuyoruz" yanıtını alınca MHP'nin Mart ve Eylül aylarında emekliye asgari ücret kadar toplam 2 bin 800 lira ikramiye vereceğini söyledi. Kuş yemi satan bedensel engelli gencin sigortası olmadığını öğrenince, "MHP iktidara gelince engellinin iş kurması için teşvik verecek, devletteki engelli kadrolarını dolduracak" dedi. Engelli heyecanla, "Harekete geçelim o zaman" deyince Tankırulu da "Zamanı geldi" karşılığını verdi. Çarşı'da 30 yıllık Milli Piyango satıcısıyla sohbet ederek seçmenin nabzını ölçen Tanrıkulu, siftahsız kepenk kapatmaktan şikayet eden esnafa, hipermarketleri işaret etti ve iktidara geldiklerinde yasayı çıkararak esnafın yüzünü güldüreceklerini öne sürdü. Askerden gelen gence iş kurmak için 50 bin liraya kadar kredi vereceklerini anlattı, evi olmayanlara asgari ücretin yarısı kadar ayda 700 lira kira yardımı yapılacağını söyledi. Kadınları iş hayatına atılmaları için teşvik etti, girişimci sayısını artırma sözü verdi. Bedensel engelli bir kadına "ne istiyorsun" diye soran Tanrıkulu "Emeklinin rahat yaşamasını, taşeron işçiliğin bitmesini, adil ücret dağılımı" yanıtını alınca "Sen benim yanımda gezsene. Bizim yapacaklarımızı ne güzel anlatıyorsun" dedi. Kuşlara yem atan, seçmene sarılan, eleştirilere bile kahkaha ile karşılık veren Tanrıkulu, İzmir'de yanlış teşvik politikası nedeniyle organize sanayi bölgelerinde kapanan fabrikaları yeniden açacaklarını, hipermarketleri kent dışına taşıyacaklarını, asgari ücreti aylık bin 400 liraya çıkaracaklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir MHP'li Tanrıkulu, Nabız Tuttu Vaatte Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement