İzmir - O İşçiye Tatil Teklifleri Yağıyor - Son Dakika
Güncel

İzmir - O İşçiye Tatil Teklifleri Yağıyor

İzmir - O İşçiye Tatil Teklifleri Yağıyor

O işçiye tatil teklifleri yağıyor Sosyal medyada Türkiye'nin gündemine oturan, yanından selamsız geçen makinistlere gönül koymasıyla tanınan ve yaptığı sitemin ardından çok istediği selamı alan ve milyonları duygulandıran DDY yol işçisi İbrahim Çivici'ye tatil teklifleri yağıyor.

10.11.2015 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

O işçiye tatil teklifleri yağıyor

Sosyal medyada Türkiye'nin gündemine oturan, yanından selamsız geçen makinistlere gönül koymasıyla tanınan ve yaptığı sitemin ardından çok istediği selamı alan ve milyonları duygulandıran DDY yol işçisi İbrahim Çivici'ye tatil teklifleri yağıyor.

Al Jezeera Türk muhabiri Güray Ervin'in görüntülü haberinde meslektaşlarının sorununu içten, doğal ve yalın üslubuyla, yaşamından örneklerle anlatan Yol Geçit ve Kontrol Memuru İbrahim Çivici'nin, İzmir'de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çivici, Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Yönetim Kurulu Başkanı Özden Polat ile birlikte gazetecilerle söyleşti, sorularını yanıtladı.

YOLDER Başkanı Polat, ropörtajında kendi durumunda, ağır işlerde çalışan demiryolcuların sesi olduğu için Çivici'ye plaket verdi. Türk Metal Sendikası'nın Civiciye ister Kıbrıs İster Türkiye'deki diğer otellerinde ailesi ile birlikte bir hafta tatil hediye ettiği müdesini Polat basın toplantısında verdi. Basın toplantısında duygu dolu dakikalar yaşandı. Baba Çivici'yi bu duygulu anında oğlu Ramazan Çivici de yalnız barıkmadı, babasının yanağından öperek "onunla gurur duyuyoruz" dedi.

Borçları ve ağır çalışma koşulları yüzünden bu güne kadar çocukları ve eşi ile birlikte tatile gidemediğini dile getiren İbrahim Çivici, "Çocuklarımı büyüttüm, okuttum. İş sahibi olmaları için iş bulma derdine düştüm. Bir çocuğumu evlendirdim. Tabiki bunları yaparken de borçlandım. Bu güne kadar sahil kenarında hiç tatile gidemedik. Sıkıntılar çok. Ropörtajımın yayınlanmasının ardından çok tatil teklifi geldi. Beni Türk Metal Didim, Dikili Belediye Başkanı, yurt dışı dahil bir çok yerden tatil teklifi aldım. Bu beni çok duygulandırdı mutlu etti. Ailece konuşup nerede tatil yapacağımıza karar vereceğiz" dedi.

Çivici yağmur çamur, sıcak hava demeden işleri gereği sırtlarında çanta, elinde kontrol anahtarı günde 15, haftada 75 kilometre yürüyüp rayların ve yolcuların can güvenliğini sağlamaya çalıştığını belirterek, "İzinlerimi hep kendi memleketim Isparta'da geçirdim. Denizi Antalya Konyaaltı'nda bacanağımın eşyalarını taşımak için gittiğim 20 yıl önce gördüm. Didim Altınkumu da öyle. Nazillide oturuyorum. Demiryolu üzerinde gün geliyor elinizi yıkayacak su bulamazsnız. Yaşamım 30 yıl, iki ray arasında bir hapis hayatı olarak geçti. Bu arada hayvanlarla güzel dostluklarım oldu" dedi. Çivici röportajın öyküsünü de şöyle anlattı,

"Çok duygulandım, çok da şaşırdım. Ben o yönüyle anlatmadım aslında. İşletmeden göndermişler çekim için. Hatta 'Beni çekmeyin, ben alışık değilim. Hiç basının karşısına çıkmadım' diye de istemedim. 30 - 40 senelik kurulu düzenim var bu düzenim bozulsun istemem. Daha tecrübeli çavuşlarımız var çünkü. Ailem ise çok sevindi haberlere. Bu arada dalga geçenler de oldu. Eşime, 'İbrahim Çavuş seni artık boşar' diye söylemişler. Biz eşimle 37 senelik evliyiz, çok şükür birbirimizi hiç kırmadık. Eşim de hiç yakınmadı bu tatile gidememek durumundan. O da benim gibi mütevazi bir hayat yaşadığı için hiç sormadı."

Yolder Yönetim Kurulu Başkanı Özden Polat rayları döşeyen yol personeli olarak demiryollarına büyük hizmetleri olduğunu belirterek, "Demiryolunun üzerinde uçan kuştan bile biz sorumluyuz. İbrahim Çivici'ye ilginin bu kadar çok olmasını biz de beklemiyorduk. Yağmur, çamur, sıcak hava demeden işi gereği sırtında çantası, elinde kontrol anahtarı günde 15, haftada 75 kilometre yürüyüp rayların ve yolcuların can güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Ege'nin mavi suları birkaç saat uzaklıktaki Aydın'da yaşamasına rağmen yol bekçisinin 'Denize veya sahil kenarına bir yere 20 yıldır gitmeği' sözleri kalplere buruk bir dokunuş yaptı. Fakat burada makinist arkadaşlarımıza da haksızlık yapılmasını istemiyoruz. İçlerinde geçerken selam vermemiş olanlar olabilir. Bu hepsinin selam vermeyeceği anlamına gelmiyor" dedi.

DİDİM'DE 1 HAFTA TATİL TEKLİFİ

Öteyandan Demiryolu işçisi İbrahim Çivici'den haberdar olan ve duyarsız kalmayan CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, 20 yıldır tatil yapamamasından üzüntü duyduğu belirtip kendisine ailesiyle birlikte bir hafta tatil imkanı sunacaklarını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir - O İşçiye Tatil Teklifleri Yağıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement