İzmir - Oğul Acısına Dayanamayan Şehit Annesi Evladının Yanına Defnedildi -2 - Son Dakika
Güncel

İzmir - Oğul Acısına Dayanamayan Şehit Annesi Evladının Yanına Defnedildi -2

İzmir - Oğul Acısına Dayanamayan Şehit Annesi Evladının Yanına Defnedildi -2

Oğul acısına dayanamayan şehit annesi evladının yanına defnedildiŞırnak'ta şehit düşen, polis memuru olan oğlu Cemil Koç'un cenazesinde fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede dört gün sonra ölen Saniye Koç, bugün toprağa verildi.

28.03.2016 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oğul acısına dayanamayan şehit annesi evladının yanına defnedildi

Şırnak'ta şehit düşen, polis memuru olan oğlu Cemil Koç'un cenazesinde fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede dört gün sonra ölen Saniye Koç, bugün toprağa verildi. Saniye Koç, oğlu Cemil'le yan yana ebediyete uğurlanırken; şehidin eşi Nuray Koç'un "Cemil'im yalnız değilsin. Bak annen de yanına geldi" sözleri yürekleri dağladı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yaparken 12 gün önce geçici görevle Şırnak'a gönderilen polis memuru Cemil Koç, geçen perşembe günü olay yeri incelemesi yaptığı sırada keskin nişancı teröristin kanasla açtığı ateş sonucu şehit oldu. Biri kız iki çocuk babası olan ve yaklaşık 10 yıldır futbol maçlarında saha komiserliği de yapan Cemil Koç, memleketi Bergama'da geçen cuma günü düzenlenen törenle toprağa verildi. Tören sırasında fenalaşan şehit polisin annesi Saniye Koç, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Dr. Faruk İlker Bergama Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne Koç daha sonra Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Acılı anne Koç, oğlunun şahadet haberini aldıktan dört gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Şehit annesi Saniye Koç'un cenazesi, bu sabah hastane morgundan alındı; Bergama'nın Ovacık Mahallesi'ne getirildi. Ovacık Camii'nde musallah taşına konan cenazenin başına gelen eşi Tevfik Koç, karısının tabuta kapanarak gözyaşı döktü. İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Garnizon Komutanı Tank Albay Ahmet Ömercikli, Bergama Emniyet Müdürü Ayhun Yumrukkaya, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar cenazeye katıldı.

Şehidin ağabeyi emekli polis memuru Cevdet Koç, "Ben bu halimle seve seve bu vatan uğruna canımı vermeye hazırım. Vatan sağ olsun. Şehit kardeşimin ardından annemizi de kaybettik. Dayanmak çok zor ama Allah'ın takdiri" dedi.

Şehidin babası Tevfik Koç ise "Eşimin hiçbir rahatsızlığı yoktu. Oğlumuzu kaybetmemizle adeta çöktü. Yapacak bir şey yok. Rabbim bana ve aileme sabır versin" dedi.

Öğlende kılınan namazın ardından Saniye Koç'un cenazesi, Ovacık Mezarlığı'nda şehit oğlu Cemil Koç'un yanında toprağa verildi. Şehidin annesinin defin edilmesinden önce kocasının mezarı başına gelen Nuray Koç, "Cemilim yalnız değilsin. Bak annen de yanına geldi" diyerek kocasının mezarını okşadı. Şehidin kızı Gizem Koç ise "Babam bana hep sümbül getirirdi. Ben ona sümbül getirdim bu defa" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin oğlu, Polis Okulu Öğrencisi Furkan Koç ise diğer yakınlarıyla birlikte taziyeleri kabul etti.

OĞLUNUN ŞEHİT OLMASINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Öte yandan; Saniye Koç, oğlunun şehit haberini aldığı gün, "Yaktılar bizi. Oğlumu 14 gün önce uğurlamıştım. Şimdi cenazesini alacağım. Olan hep gariban çocuklarına oluyor. Onca polisin, askeri canını yaktılar" diyerek tepki göstermişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir - Oğul Acısına Dayanamayan Şehit Annesi Evladının Yanına Defnedildi -2 - Son Dakika


Advertisement