İzmir Prof. Dr. Pekünlü'ye Birleşik Haziran Hareketi'nden Ziyaret - Son Dakika
Güncel

İzmir Prof. Dr. Pekünlü'ye Birleşik Haziran Hareketi'nden Ziyaret

İzmir Prof. Dr. Pekünlü\'ye Birleşik Haziran Hareketi\'nden Ziyaret

Prof. Dr. Pekünlü'ye Birleşik Haziran Hareketi'nden ziyaret İzmir'de türbanlı öğrencilerin fotoğraflarını çekip derslere sokmadığı iddiasıyla 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıp 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan ve cezasını Foça Cezaevi'nde çeken Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü'yü, Birleşik Haziran Hareketi (BHH) adına Av. Haluk Yurtsever ziyaret etti.

26.03.2015 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Pekünlü'ye Birleşik Haziran Hareketi'nden ziyaret

İzmir'de türbanlı öğrencilerin fotoğraflarını çekip derslere sokmadığı iddiasıyla 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıp 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan ve cezasını Foça Cezaevi'nde çeken Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü'yü, Birleşik Haziran Hareketi (BHH) adına Av. Haluk Yurtsever ziyaret etti.

Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü'yü ziyaret öncesi cezaevi önünde basın açıklaması yapan 15 kişilik grup içinden BHH İzmir İl Yürütme Kurulu Üyesi Erkan Altıner, Pekünlü'nün hukuksuz bir biçimde cezaevinde tutulduğunu ileri sürdü. Altıner, "Gerici ve diktatöryal rejimler her zaman aydınları, bilim insanı ve sanatçıları hedef almıştır. Onlar baskıcı rejimler tarafından hep en büyük tehlike olarak görülmüştür. Engizisyon mahkemelerinden AKP hapishanelerine kadar süregelen gelenek şimdi ülkemizin aydın, bilim insanı ve sanatçılarını hedef almaktadır. Aydınlık, özgür bir dünya için mücadele eden akılcılık ve insancıllık dışında suçu bulunmayan Rennan Pekünlü bu saldırının şimdiki hedefi haline gelmiştir. En içten, en samimi dayanışma duygularıyla onun yanındayız. İçi rahat olsun. Ülkemizi bu yıkımdan kurtaracağız. Rennan Pekünlü'yü tutsak alan karanlığı yırtacağız" dedi.

Ardından grup içinden BHH üyesi Av. Haluk Yurtsever, Pekünlü'yle açık görüşte 30 dakika bir araya geldi. Ziyaretle ilgili cezaevi çıkışı bilgi veren Av. Haluk Yurtsever; kısa ama keyifli bir görüşme yaptıklarını, kendisinin hapishane günlerini bir bilim insanının titizliği içinde üretkenliğini sürdürerek geçirdiğini söyledi. Haluk Yurtsever, Pekünlü'nün Türkiye'de kurulması planlanan nükleer santrallerin doğurması muhtemel çevre ve ekolojik sorunlarına karşı çalışmalar yaptığını söylediğini kaydetti. Pekünlü'nün 'Ben beni cezaevinde ziyaretime gelen dostlarımı, öldükten sonra cenaze namazımı kılmaya gelen insanlar gibi de düşünüyorum. Önümüzdeki dönem herhangi bir siyasi hareket ve kuruma bağlı olmadan mücadelemi sürdürmeye, bilim ve ekoloji konusundaki titizliğimi sürdürmeye devam edeceğim' dediğini ileten Haluk Yurtsever, "Zaten çıkışı yakın. 8 Nisan 2015 günü hayata ve aramıza katılacak. Kendisine bu süreçte destek olan herkese teşekkürlerini iletti" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Prof. Dr. Pekünlü'ye Birleşik Haziran Hareketi'nden Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement