İzmir Prof. Dr. Yılmaz Görevi Prof. Dr. Hoşcoşkun'a Devretti - Son Dakika
Güncel

İzmir Prof. Dr. Yılmaz Görevi Prof. Dr. Hoşcoşkun'a Devretti

İzmir Prof. Dr. Yılmaz Görevi Prof. Dr. Hoşcoşkun\'a Devretti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, düzenlenen törenle Ege Üniversitesi'nin 12'nci Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'dan görevi devraldı.

15.08.2016 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, düzenlenen törenle Ege Üniversitesi'nin 12'nci Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'dan görevi devraldı. 8 yıllık görev süresince yaptıklarına değinen Prof. Dr. Yılmaz, zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Rektör Prof. Dr. Hoşcoşkun, konuşmasının büyük bölümünü 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine ayırdı. O gece Valilik'te bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Hoşcoşkun, Türkiye'nin bir daha böyle acılar yaşamamasını temenni etti.

Ege Üniversitesi Rektörlük binasındaki törene katılmak üzere rektörlüğe gelen Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Rektörlük önünde uzun süre tebrikleri kabul eden Prof. Dr. Hoşcoşkun daha sonra devir töreninin yapılacağı salona geçti. Buradaki törene Ege Üniversitesi'nin 12'nci Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, rektör yardımcıları ve senato üyeleri katıldı. Prof. Dr. Hoşcoşkun'u karşılayan gruptakilerden bazıları salona girmek istedi ancak Prof. Dr. Yılmaz, Ege Üniversitesi'nin geleneklerini yaşatmak istediklerini bu nedenle davetli olmayanların salonu boşaltmasını istedi. Daha sonra konuşmaya başlayan Yılmaz, 8 yıllık görev süresinde yaptığı çalışmalara değindi. Her zaman Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir yönetim anlayışına sahip olduklarını belirten Prof. Dr. Yılmaz, "Bugün Ege Üniversitesi 8 yıl sonra devir teslim törenine daha şahitlik ediyor. Ben Ege Üniversitesi'nin 12'nci ve ilk kadın rektörüyüm, onurla, şerefle Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti'nin ve demokrasinin Ege Üniversitesi'ni oluşturduğu geleneklerle birlikte 8 yıl geçirdik. Türkiye Cumhuriyeti'nin 4'üncü sırada kurulmuş üniversitesi Ege Üniversitesi'nin en önemli özelliği mirasa sahip çıkması. Adaleti, liyakati, insana verdiği değeri birlikte olma duygusunu vatana, millete, Ege Bölgesi'ne olan sorumluluklarını hiç unutmamasıdır. Bugünkü töreni kayıtlarda daha önce ne zaman atama yapılacağını bilmediğimiz için saat 10.00'da okulumuzu dereceyle bitirenlere ve diğer öğrencilere geleneğimiz olduğundan kayıt yapmak üzere planlamış öğrencilerimizi de ona göre davet etmiştik. Bu yüzden cuma akşamı atama belli olduğunda da senatomuzu 13.30'da davet etmek üzere davet etmiştik. Ancak yeni rektörümüz bu programın saat 10.00'da düzenlenmesini istediler bu yüzden biraz karışıklık oldu. 8 yıl boyunca bazı kurallardan vazgeçmedik. Senatoyu her konuda katkı katılım fikir alma olarak kullandım gerekli olmadığı halde ben her konuyu senatoya getirdim. Senatomuzu internetten canlı yayınladık. 8 yıl boyunca yaptığımız işleri belgelemek için çalışmalar yaptık. 100'e yakın eser bastık, bunların çoğu ilklerdi. Bunların toplamı 16 bin 900 sayfalık birikim ve veri tabanı oluşturdu. Her başlangıcın bir sonu vardır, bu devir töreniyle emekli oluyorum, bayrağı öğrencim aynı zamanda arkadaşıma devrediyorum. Beni ben yapan Ege Üniversitesi'dir. Ege Üniversiteli olmak bir ayrıcalıktır. 8 yılda 129 patent aldık, 70 binin üzerinde bir aileyiz ve hedeflediklerimizi tamamlamaya çalıştık. 280 bin metrekareden fazla yeni alan oluşturduk. Ben üniversiteyi, insanları ortalama yapmayan yerler olarak gördüm. Değişikliklerin önünü açan yerler olarak paylaştım. Üniversiteyi her zaman etik, estetik ve erdem temelinde yükselen bir kurum olarak söyledim" diye konuştu.

YENİ REKTÖR'DEN 15 TEMMUZ VURGUSU

Rektör Cüneyt Hoşcoşkun, konuşmasının büyük bölümünü 15 Temmuz'da yaşananlara ayırdı. Prof. Dr. Hoşcoşkun, "15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Cenab-ı Allah bir daha bizlere öyle bir gece yaşatmasın o geceyi canlı yaşadım sabaha kadar Vilayetteydim sorumlu bir vatandaş olarak vilayette bulundum çok zor ve sıkıntılı bir dönemdi. Yıllardan beri birlikte olduğumuz sayın Cumhurbaşkanımıza, Meclis Başkanımıza, Başbakanımıza, devletteki arkadaşlarıma, aileme ve benim buraya gelmeme yardımcı olanlara teşekkür ediyorum. Neler yapacağımı anlatıp zamanınızı almak istemiyorum. Bu zaten seremonik bir törendir. Cumhurbaşkanımızın imzalamasından sonra Resmi Gazete'de yayınlamasının ardından resmi devir de olmuştur zaten" dedi. Konuşmaların ardından Rektör Hoşcoşkun, Prof. Dr. Yılmaz'a plaket ve çiçek verdi. Prof. Dr. Yılmaz, Rektörlük cübbesini Prof. Dr. Hoşcoşkun'a giydirdi. Törenin ardından yeni ve eski rektörle senato üyeleri bina önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Prof. Dr. Yılmaz Görevi Prof. Dr. Hoşcoşkun'a Devretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmit'te restoranda hesap kavgası: 3 kişi gözaltına alındı, 3 personel hakkında soruşturma başlatıldı
    14:09 İzmit'te restoranda hesap kavgası: 3 kişi gözaltına alındı, 3 personel hakkında soruşturma başlatıldı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir restoranda hesap tutarı sebebiyle müşteriler ile çalışanlar arasında çıkan kavgada polise saldıran bir şahıs ile birlikte toplam 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, kavgaya müdahale eden 3 personel hakkında idari soruşturma başlatıldı. Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayın adli ve idari soruşturmalarının devam ettiği belirtildi.

  • Muğla'da Türkmenistan uyruklu genç odasında ölü bulundu
    14:08 Muğla'da Türkmenistan uyruklu genç odasında ölü bulundu

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Türkmenistan uyruklu Nurullah Shukurova isimli genç, odasında ölü bulundu. İş arkadaşları tarafından ulaşılamayan Shukurova'nın hareketsiz yattığını görenler durumu polis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede, Shukurova'nın epilepsi hastası olduğunu ve hayatını kaybettiğini belirledi.

  • Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel: Tüm Camia Türkiye Kupası'na Odaklandık
    14:07 Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel: Tüm Camia Türkiye Kupası'na Odaklandık

    Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, takımın Türkiye Kupası'nı kazanmaya odaklandığını belirtti. Yücel ayrıca, transfer dedikoduları hakkında açıklamalarda bulunarak Semih Kılıçsoy'un değerli bir oyuncu olduğunu vurguladı. Ayrıca, Beşiktaş'ın evinde oynadığı Samsunspor maçına yabancı VAR hakemi atanmamasını eleştirdi ve yabancı VAR hakemlerinin Türk futboluna katkısını değerlendirdi.

  • P. Karşıyaka Üçüncülük İçin Beşiktaş'ın Hatalarını Bekliyor
    14:07 P. Karşıyaka Üçüncülük İçin Beşiktaş'ın Hatalarını Bekliyor

    Basketbol Süper Ligi'nde üst üste galibiyetler alan P. Karşıyaka, normal sezonu üçüncü sırada bitirmek için kalan maçlarını kazanıp, rakibi olan Beşiktaş'ın hatalar yapmasını bekleyecek.

  • Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı
    14:06 Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kiraz hasadı başladı. Üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirtti.

  • 31 Mart seçimlerinden sonra ilk anket! AK Parti'de kan kaybı devam ediyor
    14:03 31 Mart seçimlerinden sonra ilk anket! AK Parti'de kan kaybı devam ediyor

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan anketten dikkat çeken sonuçlar çıktı. Ankette CHP yüzde 35,2 oy oranına sahip olurken, AK Parti ise yüzde 30'un altına düşüp yüzde 29,8 ile ikinci sırada yerini aldı.


Advertisement