Izmir Rekreasyon Alanında 'Hydroseeding' Sistemi Tartışması -1 - Son Dakika
Güncel

Izmir Rekreasyon Alanında 'Hydroseeding' Sistemi Tartışması -1

Izmir Rekreasyon Alanında \'Hydroseeding\' Sistemi Tartışması -1

Rekreasyon alanında 'hydroseeding' sistemi tartışmasıİZMİR'in Narlıdere İlçesi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla açılışının yapılması planlanan Yaşar Kemal Kültür Sanat Vadisi Rekreasyon Alanı'ndaki yamaç bölgenin belediye ekipleri tarafından 'hydroseeding" sistemi kullanılarak yeşillendirilmesine bazı çevreler tepki gösterdi.

18.10.2016 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rekreasyon alanında 'hydroseeding' sistemi tartışması

İZMİR'in Narlıdere İlçesi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla açılışının yapılması planlanan Yaşar Kemal Kültür Sanat Vadisi Rekreasyon Alanı'ndaki yamaç bölgenin belediye ekipleri tarafından 'hydroseeding" sistemi kullanılarak yeşillendirilmesine bazı çevreler tepki gösterdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, twitter hesabından "CHP'li belediyenin doğa anlayışı yeşile boyamak" diyerek, eleştirdi. AK Parti Nalıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi, Kılıçdaroğlu'nun açılışa katılmaması gerektiğini savundu. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, aynı sistemi AK Parti'li belediyelerin de kullandığını, bunun doğaya bir zarar vermediğini öne sürüp 'Burada kamuoyunda alanın yeşile boyandığı şeklinde eleştirileri duyunca gülüyorum. Ben 17 yıldır belediye başkanıyım, böyle bir kişinin boyamaya ya da başka yollarla yaptığı işi satmaya ihtiyacı yoktur. Orada yapılan işe hakaret olarak sayarım bunu" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Narlıdere Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla yapılan Yaşar Kemal Kültür Sanat Vadisi Rekreasyon Alanı'ndaki yamaç bölgenin 'hydroseeding' sistemi kullanılarak yeşillendirilmesi tartışmaya yol açtı. 4 Kasım'da yapılması planlanan açılışa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılması beklenirken, bazı çevreler çalışmaya tepki gösterdi. AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi, 'Bu bölgenin yapılaşması için buradaki vatandaşlara 7 yıl önce söz verilmiş, çalışmalar 2.5 yıl önce başlamış ve bu sürenin büyük çoğunluğu boş geçirilmiş, son 15 günde bitirme aşamasına gelinmiştir. Biz isterdik ki burada her şey doğal olsun, doğaya zarar verilmeden yapılsın. Buradaki insanlar da bunu bekliyor. Ama maalesef açılışa sayın Kılıçdaroğlu da geleceği için burayı yetiştiremediler, yattılar, son 15 günde bu alanları boyayarak yeşillendirdiler. Biz bu işin sahtekarlığına karşıyız. CHP belediyeciliği burada maalesef sınıfta kalmıştır. Ben şunu sormak ediyorum, sayın Kılıçdaroğlu boyama bir zeminde yapılan çalışmayı nasıl gelip açacak, hangi cesaretle açacak' Burada vatandaşa ne söyleyecek? Bastığı yerde çim olmadığı halde, toprağa basıp çimmiş hissi mi alacak? Bunu buradaki vatandaşlar da merak ediyor" diye konuştu. Rekreasyon alanın bulunduğu bölgenin heyelan bölgesi olduğunu belirten Başkan Bilgi, 'Burası zaten heyelan bölgesi olan bir yer, istinat duvarı yok, Allah korusun yarın kuvvetli bir yağmur yağsa buradaki binalar kayar gider. Zamanında biz uyardık, buraya istinat yapılması için ama kimseye dinletemedik. Dinlemedikleri gibi insanları aldatıp yeşili boyayla sağlamaya çalıştılar. Bir Genel Başkanın buraya gelip açılış yapmasına karşıyız. Burayı cezalandırıp. Buraya gelmemeli, bu hataları düzelttirmeleri lazım. Bir Genel Başkan'a bu yakışır' dedi. Rekreasyon alanı yakınındaki apartmanda yaşayan Nejat Cengiz (55), çalışmaların istedikleri şekilde yapılmadığını ileri sürüp, 'Beyaz vadi projesi uygun olmadı. Yapamadılar. Ben bu işi bilmediğim halde buranın oynak zemin olduğunu biliyordum. Bu işin olmayacağını da biliyordum. Bunu bile bile yaptılar, bu kadar kısa sürede açılacağını düşündüler. Ama yapamadılar. Bunu anlayınca da alanı yeşile boyadılar. Buraya çim ektiler, sulamadılar kuruttular sonra tekrar çim ektiler. Eğer yapacaksanız bunu söyleyin en azından masrafa girmeyin. Sadece benim oturduğum sitede 195 hane bulunuyor. Spor aletlerinin istenmediğini söylediler, az oyuncak getirdiler" diye konuştu.

'HAKARET SAYARIM

Eleştirileri yersiz bulduğunu söyleyen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur şunları kaydetti:

'Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi 80 dönümlük bir alan ve ovada bir yer değil, yamaçlar içinde dere vadisinde yaptığımız güzel bir çalışma. Burası kentsel dönüşüm alanı içinde yer alıyor. 1 yıl gibi bir sürede de bitirdik. Burada kamuoyunda alanın yeşile boyandığı şeklinde eleştirileri duyunca gülüyorum. Ben 17 yıldır belediye başkanıyım, böyle bir kişinin boyamaya ya da başka yollarla yaptığı işi satmaya ihtiyacı yoktur. Orada yapılan işe hakaret olarak sayarım bunu. 87 derece eğimli olan alanlarda ağaç dikmek artı yeşil dokuya kazandırma konusunda bazı özel teknikler var artık. Bu alanlarda yeşili hayata geçirmek çok zor. Biz oradaki dik alanlarda, Mart ayında tohumlama yaptık. Makinelerle çim tohumu attık. Ardından amfi tiyatronun üstündeki alana, kayma olmaması için üzerine çelik kafes gerildi, üzerine 'hydroseeding' sistemi dediğimiz herkesin uyguladığı bir sistemi uyguladık. 'Boya atıldı' şeklindeki konuları anlamıyorum."

AK PARTİ'Lİ BELEDİYELER DE YAPIYOR

Aynı çalışmayı hem de düz zeminlerde AK Parti'li belediyelerin de yaptığını ve bununla övündüklerini dile getiren Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Özellikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, ta Ankara'dan sistemi görmeden, Karabük, Düzce ve Mamak gibi AK Parti'li belediyelerin de uyguladığı bir sistemi eleştirmesi doğru değil. Kendi belediyelerinin düz alanda uyguladığı sistemi biz eğimli alanda uyguladık. Bu sistemin altında da zaten ektiğimiz çimler 1 yıl sonra çıkacak. Sulama sistemini yaptık. Olayın bütününe bakmaktansa böyle lokal şeylerle siyaset yapmak eseri küçültmek yanlış. Biz yaptığımız işten eminiz, her işimizi bilimsel ve teknik olarak yaparız. Bu sistemi araştıranlar ne olacağını görecektir. Bunun doğaya hiçbir zararı yok. Rekreasyon alanının tamamı 80 dönüm, bizim uyguladığımız yer ise bin metrekare kadar. Bu sadece olayın bütünlüğünü sağlamak ve yeşil olarak gözükmesi gerektiği için yapılan bir çalışma. Yüksekten baktığınızda o ihtiyacı görüyorsunuz zaten. Bu kadar laf söyleyenler ileride ne yaptığımızı görecek. Tabi meyve veren ağaç taşlanıyor, biz buna yıllardır alıştık artık. Ağzı olan herkes konuşuyor, bir süredir sabrettim, AKP'li arkadaşların açıklamalarına çok üzüldüm. Çünkü kendi belediyeleri de bu sistemi hem de düz zeminlerde kullandı."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Izmir Rekreasyon Alanında 'Hydroseeding' Sistemi Tartışması -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.


Advertisement