İzmir Semaları Havacılık Gösterisine Sahne Olacak - Son Dakika
Yerel

İzmir Semaları Havacılık Gösterisine Sahne Olacak

İzmir Çiğli'deki 2. Ana Jet Üs Komutanlığı, "Türkiye Hava Gösterisi 2015"e ev sahipliği yapacak.

29.05.2015 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Çiğli'deki 2. Ana Jet Üs Komutanlığı, "Türkiye Hava Gösterisi 2015"e ev sahipliği yapacak.

Türk Hava Kuvvetlerince (THK) 31 Mayıs 10.00-18.00 saatlerinde ücretsiz düzenlenecek gösteri, havacılık tutkunlarına eşsiz fırsat sunacak.

İlçedeki 2. Ana Jet Üssü'ndeki etkinlikte, THK envanterine son katılan, Türkiye'nin de proje ortağı olduğu uluslararası nakliye uçağı "A400M"in de aralarında bulunduğu tüm modellerdeki askeri hava araçları, sergi alanında yakından görülebilecek.

Buradaki tüm askeri uçakların gösteri geçişi yapacağı etkinlikte, Türk Yıldızları, Solo Türk ve özel yapım "Mor Menekşe" adlı çift kanatlı uçağıyla Ali İsmet Öztürk'ün akrobasi gösterisi izlenebilecek.

Etkinlikte, paraşütçüler gösteri atlayışı gerçekleştirecek. Görevi sırasında düşman sahasına atlamak zorunda kalan pilotların sağ salim vatan toprağına getirilmesi için "Geride asker bırakmak yok" felsefesiyle, Kara, Deniz ve Hava kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinden seçilen subay ile astsubaylardan kurulu Muharebe Arama Kurtarma Timi de gösteri sunacak.

Simülatörlerle uçuş heyecanı

Türk Hava Kuvvetlerinin pilot ihtiyacını karşılamak üzere eğitim verilen  2. Ana Jet Üssü'ndeki etkinlikte, havacılık meraklıları, sanal uçuş heyecanı yaşayacak.

Ücretsiz etkinlikte isteyen katılımcılar, girişte geliri Kartal Vakfına bırakılmak üzere 5 lira karşılığında alacakları biletle, simülatörlerle uçuş şansı elde edecek. Çekiliş sonucu 10 katılımcı, başlangıç eğitiminde kullanılan "KT-1T" ve temel jet eğitiminde kullanılan "T-38M" uçak simülatörleriyle sanal uçuşun keyfini çıkaracak.

Etkinlikte, çocuk oyun alanları oluşturulacak, animatör gösterileri sunulacak. Model uçaklarla yapılacak gösterileri izleme fırsatı bulacak katılımcılar, stantlarda model uçak da satın alabilecek.

Konserler ve dans gösterileri

Etkinlik, konser programları, canlı radyo yayınları ve dans gösterileriyle festival havasında geçecek.

Sedat Yüce, Özgür Ateş, Ufuk Yunak, Derya Ünlü ve Nilay Şahin'in yanı sıra Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde kurulan "Cazın Kartalları"nın şarkılarıyla renk katacağı etkinlikte, Türk Dünyası Dans ve Gösteri Grubu sahne alacak.

"Türkiye Hava Gösterisi 2015" için İZBAN Egekent ve Ulukent istasyonları ile Sasalı Doğal Yaşam Parkı'ndan gün boyu 2. Ana Jet Üssü'ne ücretsiz belediye otobüs seferleri düzenlenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir Semaları Havacılık Gösterisine Sahne Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement