İzmir sokaklarında fayton keyfi - Son Dakika
Kültür Sanat

İzmir sokaklarında fayton keyfi

İzmir sokaklarında fayton keyfi

İzmir'in simgelerinden faytonlar, yerli ve yabancı ziyaretçilere nostalji yaşatıyor.

15.08.2014 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in simgelerinden faytonlar, yerli ve yabancı ziyaretçilere nostalji yaşatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklama göre, iki yıl önce Alsancak Limanı ile Konak Pier arasında hizmet veren ve turistler tarafından ilgi gören faytonlar için Avusturya'dan "Haflinger" cinsi atlar getirildi. Ayrıca Manisa'nın Akhisar ilçesinde üretilen "Victoria klasik" tarzındaki 12 körüklü fayton da aynı dönemde hizmete alındı.

İletişim becerisi, kurum içi davranış biçimi, öfke yönetimi, duygu kontrolü ve konuşma becerisi eğitimi alan faytoncular için de nostaljik kıyafetler hazırlatıldı. Aradan geçen sürede fayton turlarına ilgi artınca güzergahın genişletilmesi kararı alındı.

İki ay önce şehir içi ulaşımda hayata geçirilen düzenlemelerin ardından Vasıf Çınar, Plevne Bulvarı, Talatpaşa Caddesi, Şair Eşref Bulvarı, Kültürpark ve çevresi, Basmane Meydanı ve çevresi, Ayavukla Kilisesi, Oteller Sokağı, Agora, Kemeraltı bölgesini de içine alacak şekilde güzergahı genişletilen faytonlar, şehir içi trafiğini engellemeden caddelerde farklı bir hava estirmeye başladı.

Alsancak Limanına kurvaziyerlerle gelen turistler, faytonla önce Kordon'da deniz havasının tadını çıkarıp ardından Kültüpark içinde ağaçların altında yolculuklarına devam ediyor. Agora ve Kemeraltı turundan sonra tarihi Saat Kulesi önünde çekilen fotoğraflarla gezi ölümsüzleştiriliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İzmir sokaklarında fayton keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement