İzmir Teröre Tepki İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

İzmir Teröre Tepki İçin Yürüdü

İzmir Teröre Tepki İçin Yürüdü

izmir'de Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi'nin talimatı ile, tüm illerde aynı gün ve aynı saatte, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde ve Iğdır'da şehit edilen asker ve polisler için yürüyüş düzenledi.

09.09.2015 00:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

izmir'de Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi'nin talimatı ile, tüm illerde aynı gün ve aynı saatte, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde ve Iğdır'da şehit edilen asker ve polisler için yürüyüş düzenledi. Konak İlçesi'nde yürüyüş düzenlenen, 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşte kısa süreli gerginlik oluştu.

İzmir Ülkü Ocakları Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi Hakkari ve Iğdır'da PKK terör örgütü tarafından şehit edilen asker ve polisler için yürüyüş düzenledi. Buradan Konak Meydanı'na yürüyen gurup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganlarını attı. Yürüyüş sırasında Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İzmir İl binası önünden geçen gruba, iddiaya göre HKP'liler laf attı. Kısa süreli gerginlikte şehitler için yürüyen grup binaya girmek istedi. Çevik Kuvvet ekiplerinin önlemiyle gerginlik kısa sürede sona erdi. Polis bina girişi önünde önlem aldı.

Grup daha sonra Konak Meydanı Hasan Tahsin İlk Kurşun Anıtı önüne yürüdü. Grup adına basın açıklamasını okuyan İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Bilgehan Ağbaba, "Terör saldırıları kabul edilemez tepkisiz kalınamaz bir boyuta ulaşmış, kan ve gözyaşı milletimizin yakasını bırakmaz olmuştur. Bölücü terör örgütü tüm alçaklığıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin düşmanlarının ve Türk milletini tarihten silmek amacıyla kan dökmekten kaçınmayan emperyalist katillerin gönüllü taşeronluğuna devam etmektedir. Son olarak Dağlıca'daki askeri taburumuza ve Iğdır'daki görevi başındaki polislerimize yapılan saldırılarda iki gün içerisinde resmi verilere göre toplam 29 vatan evladımız şehadet şerbetini içmiştir. Allah ve vatan yolunda can vererek şehitlik mertebesine ulaşmayı en yüce makam olarak gören büyük Türk milletinin korkusuz evlatları elbette ki bayrakları uğruna canlarını siper etmekten az geçmeyecektir. Mücadelede tereddüt göstermeyecektir" dedi.

Basın açıklamasının ardından dağılan bir grup daha sonra HDP İzmir İl Örgütü binasına yürümek istedi. Polis ekiplerinin aldığı önlemle grubun yürüyüşü engellendi. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan Bornova İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar terörü kınamak için ve askerlere destek olmak için buradan Bornova İlçe Jandarma Komutanlığı önüne yürüdü. Burada şehitler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okuyan grup dağıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Teröre Tepki İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement