İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı

İzmir Ticaret Odası Şubat ayı meclis toplantısına katılan meclis üyeleri siyah takım elbise giydi, üzerinde Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan'ın fotoğraflarının bulunduğu siyah kravatlar taktı.

25.02.2015 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Ticaret Odası Şubat ayı meclis toplantısına katılan meclis üyeleri siyah takım elbise giydi, üzerinde Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan'ın fotoğraflarının bulunduğu siyah kravatlar taktı.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, toplantıda yaptığı konuşmada, bu ay herkesi üzen olaylar yaşadıklarını, Mersin'in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan cinayetinin inanılacak gibi olmadığını söyledi.

Evine dönen bir öğrencinin, minibüsün şoförü tarafından canavarca katledilmesinin herkesi yasa boğduğunu dile getiren Demirtaş, şöyle konuştu:

"Özgecan'a rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Gerçekten dayanması çok zor bir acı. Kadınlar başta olmak üzere tüm Türkiye sokaklara döküldü. Biz de Özgecan'ı anmak, kadına yönelik şiddet ve tecavüz suçuna dikkat çekmek amacıyla bugün siyahlara büründük. Özgecan Aslan cinayeti, ülkemiz gündemindeki yerini koruyor."

Demirtaş, bir insanın bu şekilde katledilmesinin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirterek, "İdam cezası Avrupa Birliği'ne uyum için 2004 yılında kaldırıldı. Geriye dönüşü önermiyoruz ama ağırlaştırılmış bir hapis cezası uygulanmalı" diye konuştu.

Arkadaşlarıyla kartopu oynayan gazeteci Nuh Köklü'nün de camına kartopu geldiğini öne süren bir kişi tarafından öldürüldüğünü hatırlatan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Kartopu oynadığı için, dolmuşa yalnız bindiği için insanların öldürüldüğü bir ülke olmak istemiyoruz ve ne yazık ki bir diğer kötü olay kentimizde gerçekleşti. Ege Üniversitesinde çıkan bir kavgada bir gencimizi de kaybettik. Sorgulamamız gereken çok şey var. Bu tip olayları münferit olaylar diye tanımlayarak işin içinden çıkamayız, kaçamayız. Sadece kanunların düzeltilmesi, en ağır cezaların verilmesi yetmez. Tecavüze, cinayete idam cezası verilen pek çok ülke var ama bu olaylar yine de yaşanıyor. Demek ki idam çözüm değil. Çözüm eğitim. Özellikle eğitimin ilk anından itibaren çocuklarımıza gençlerimize barışı, uyumu, kardeşliği, kişilik haklarını anlatmalıyız ki bu olayların önüne geçebilelim."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement