Izmir Travel Turkey Izmir Kapılarını Açtı - Son Dakika
Güncel

Izmir Travel Turkey Izmir Kapılarını Açtı

Izmir Travel Turkey Izmir Kapılarını Açtı

Travel Turkey İzmir kapılarını açtı (2)ERKEN REZERVASYON STARTI VERİLDİFuar İzmir'deki 10'uncu Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, çok sayıda kentin ve firmanın turizm çalışmalarına ev sahipliği yapmasının yanı sıra önemli kampanyanın da startı verildi.

08.12.2016 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Travel Turkey İzmir kapılarını açtı (2)

ERKEN REZERVASYON STARTI VERİLDİ

Fuar İzmir'deki 10'uncu Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, çok sayıda kentin ve firmanın turizm çalışmalarına ev sahipliği yapmasının yanı sıra önemli kampanyanın da startı verildi. Fuarın açılmasından sonra Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, sektör temsilcileriyle bir kez daha Fuar İzmir seminer salonunda bir araya geldi. Buradaki törende 2016 yılı turizm sezonunda büyük hayal kırıklığı yaşayan sektör temsilcileri, 2017 yılı için erken rezervasyon kampanyasının başlangıcını yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın yanı sıra TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, THY Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile TÜROB Başkanı Timur Bayındır, törende hazır bulundu.

İÇ TURİZM, TURİZMİN EMNİYET SÜBABIDIR

Erken rezervasyon kampanyasının açılış konuşmasını TÜRSAB Başkanı başaran Ulusoy yaptı. Sözlerine, 'Türkiye'yi bilmemek ayıptır, gezmemek ayıptır' sözleriyle başlayan Başaran Ulusoy, şöyle konuştu: "80'li yıllarda Türkiye'de dövize ihtiyaç vardı. Döviz kıskacındaydı. 40 sentte, yakıta muhtaç olduğumuz dönemleri unutmadık. Ama kendi insanımızı unuttuk. Yurtdışına yöneldik iç turizmi, turizmin emniyet sübabıdır. Türkiye TÜRSAB olarak 9 yıl önce başlatılan erken rezervasyon sistemi tuttu. 100 binle başladık, bugün 5 milyona koşuyoruz."

Türkiye'de, bu yıl 35 milyon insanı gezdirmek istediklerini de ifade eden Başaran Ulusoy, gezdirdiği insanların, noksanlıklarını takip ettiğini belirterek şöyle devam etti:

"Bizim trafik polisimiz de vatandaşımızdır. Bizler iş veriyoruz, AŞ veriyoruz ama ön önemlisi ülkeyi birbirine bağlıyoruz. Tarihi güzelliklerimizi geleneklerimizi diğer illerden gelen misafirlerimiz görüyor. Toprağın altındaki de bizim, üstündeki de bizimö dedi. Konuşması'nda Hürriyet Gazetesi'nin Seyahat Eki ile önemli hizmet ve destek verdiğini de vurgulayan Başaran Ulusoy, Kültür ve Turizm bakanı Nabi Avcı'dan, uçaklara verilen desteğin kendilerine biraz nefes aldırdığını ancak gemiler için de aynı desteği beklediklerini söyledi. Başaran Ulusoy, "Erken ödeyin, az ödeyin" sözleriyle kampanyaya destek istedi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da, ekonominin düzelebilmesinin, 50 milyar dolarlık açığın kapanmasıyla olacağını anlatarak şöyle konuştu: "Ekonomi ve turizm bütçelerinin artırılması lazım. Agresif bir tanıtım. Fuarlarda büyük yerler almak. Hindistan, Çin'de bu çalışmaları yapmak lazım. 2017 yıl için sektöre nefes aldırmak destek vermek lazım. Odalar birliği olarak destek veriyoruz. İzmir Ticaret Odası olarak üyemiz otelcilere destek vermeye hazırız. Ucuz kredi desteğini verdirtebiliriz. Kaynak sağlayabiliriz. Tatili yapacak kişilere kredi imkanı yaratmak gerekiyor. Bizler elimizden gelen desteği verelim."

Törende, THY Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, TÜROB Başkanı Timur Bayındır da, erken rezervasyon kampanyasına destek verdi, sektör için önemini anlattı.

BAKAN, KAMPANYAYA DESTEK VERDİ

Törende kürsüye çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da, "Kampanyayı, 'Tatil herkesin hakkı' ve 'Yerinizi şimdiden ayırtın', sloganlarıyla halkımıza sunuyoruz. 12 Aralık'ta başlayacak. 3 1 Mayıs'a kadar devam edecek. Bu sürede birçok avantajdan faydalanacak. Seyahat acentelerinin yüzde 10 ile 45 arasında indirim, iş birliği yapılan bankaların ödemeleri ötelemesi, sözleşmelerin seyahat sigorta kapsamında olması. Bunlar önemli gelişmeler. Ayrıca kampanya ile tüketicilere hiçbir gerekçe göstermeksizin seyahate 72 saat kalana kadar turlarını iptal etmeleri hakkı veriliyor. Üstelik hak kaybı olmadan iptal ettirebileceksiniz" dedi.

Kampanyanın zihniyet değişikliğine de neden olacağını vurgulayan Nabi Avcı, "Kampanyanın getireceği zihniyet dönüşümü önemli. Artık milli sporumuz haline gelen işleri hep son dakikaya bırakma işini de artık bırakmış oluruz. İşlerimizi önceden planlayıp çıkarlarımızı maksimize edecek alışkanlığı hep birlikte sağlarız. Bu kampanyanın iç turizme canlılık getirmesine vesile olmasını dilmiyorumö dedi. Nabi Avcı, kendilerine aktarılan önerileri de, ajandalarına kaydettiklerini, Ankara'da bunlar üzerinde çalışacaklarını söyledi. Törendeki konuşmalardan sonra basın toplantısına geçildi. Burada soruları yanıtlayan THY Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, 5 uçaklarını İzmir merkezli olarak uçuşlara tahsis etme gibi bir çalışmalarının olmadığını ifade etti. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise uçakların tahsis edilmesi durumunda, gerekli desteği vereceklerini, ekonomik hiçbir olumsuz durumun da yaşanmayacağını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da, Eskişehir'de bu sistemi denediklerini ama başarılı olamadıklarını, İzmir için tekrara düşünülebileceğini ifade etti.

GASTRONOMİ TURİZM KONGRESİ BAŞLADI

FUAR İzmir'de, 10'uncu Travel Turkey Turizm Fuar'ıyla birlikte eş zamanlı olarak 2'nci Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de başladı. Kongrenin açılışında konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Yediğin içtiğin senin olsun gördüklerinizi anlatın. Bize fuarlarda, güzel yiyeceklere alıştırıyorlar. Bizde Karadeniz'de, balık üç tane hamsi, hamsi yine hamsi. Gaziantep'le ilgili İstanbul'daki bir fuarda 500 çeşit yemek olduğu söylenince, ben hemen masanın altında indim. Çünkü Trabzon'da üç tane sebze var. Kara lahana, kara lahana, yine kara lahana. Türkiye'nin yalnız kum güneş değil, gastronomi de başlı başına bir dal oldu. Tanıtımlarda faydasını görüyoruz. İllere yapılan turlarda elde ettiğimiz 850 doların 150 doları yemekten geliyor. Bunları 200 dolara çıkarmayı istiyoruz. Bunu satmayı bilmiyorduk ama artık öğreniyoruz. Osmanlıda mutfak önemliydi. Vilayetler artık yemek kitapları çıkarmaya başladıö dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, gastronominin gelişmesi için iyi tarım uygulamasıyla, tarıma destek verdiklerini söyledi. Aziz Kocaoğlu, "İyi gastronomi için, iyi tarım ve iyi gıda olacak. Tarımda yüzde 5.5 reel büyüme gerçekleşti. Belediyemiz tarıma kırsala destek verdi. Bu oran Türkiye ortalamasının 2.5 katı. Süt üretimi yüzde 404 büyüdü. Türkiye ortalamasının 4 katından fazla büyüdü. Eğer turizm gastronomi yapacaksak tarımsal üretime destek vermemiz lazım" dedi.

TÜRKİYE BÜYÜK ZENGLİKLİK YAŞIYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise, "Türkiye mutfağı çeşitli sentezlerden oluştu. Orta Asya'dan getirdiğimiz gelenekler ile Osmanlı'nın üç kıtaya yayılan yerlerden getirdiği gelenekler, mutfak kültürümüzü oluşturuyor. Bu özelliğimiz, bu alanda ihtisas yapan araştırmacıların dikkatini çekiyor. Hayranlık uyandırıyor. Yeter ki bizlerde bunların kıymetini bilelim. Sahip olduğumuz zenginliklerin, gençlerimiz tarafından bilinmesi için bu tür etkinliklere ihtiyaç var. Ülkemiz farklı lezzetleriyle yemek kültürü açısından gerçekten zenginlik ihtiva ediyor. Türk mutfağı yörelere göre farklılıklar arz eden yemek yelpazesini gösteriyor. Keşfedilmeye değere pek çok lezzete sahipö dedi. Konuşmalardan sonra kongreye destek veren firmalara plaket verildi.

ÜNLÜ ŞEFLER GASTRONOMİ TURİZMİ KONGRESİ'NDE BULUŞACAK

Turizm Fuarı'yla eş zamanlı olarak düzenlenen 2'nci Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi yapıldı. D Holü'nde düzenlenen kongre, dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirdi. Alternatif bir turizm dalı olma yolunda ilerleyen gastronomi için atılabilecek adımlar, kongre boyunca uzmanlarca değerlendirilecek. Sektörün önemli temsilcileri ile ulusal ve uluslararası konuşmacıların yer alacağı panellerde, Ege kültürünün gastronomi ile ilişkisi ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına olan etkisi tartışılacak. Kongre ve panellere, Mehmet Yaşin, Sahrap Soysal, Prof. Dr. Artun Ünsal, Sırma Güven, Namık Kemal Döneleken, Pedro Berruecos, Hande Arslanalp, Ömer Kartın, Ferzan Kırhan, Can Ortabaş, Ebru Koralı, Nedim Atilla, Prof. Alp Salman, Ahmet Güzelyağdöken, Salim Kadıbeşegil, Gökçen Adar, Agnes Caso, Doç. Dr. Levent Köstem, Metin Suerkan, Dag Harman, Ahmet Örs, Ebru Erke, Nejat Yentürk gibi gastronomi yazarları, uzmanları konuk olacak. Kongre süresince İzmir Aşçılar Derneği ile Tolga Kamiloğlu, Rudolf Van Nunen ve Semen Öner gibi ünlü şefler workshoplar esnasında özel şov ve sunumlar yapacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Izmir Travel Turkey Izmir Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement