İzmir Valiliğinin Yasaklama Kararına, Stk ve Sendikalardan Ortak Tepki - Son Dakika
Güncel

İzmir Valiliğinin Yasaklama Kararına, Stk ve Sendikalardan Ortak Tepki

İzmir Valiliğinin Yasaklama Kararına, Stk ve Sendikalardan Ortak Tepki

İzmir'de, valiliğin protesto gösterileri ve basın açıklamalarıyla ilgili tartışılan yasak kararına, kentteki sivil toplum örgütleri ile sendikalardan da ortak tepki geldi.

11.03.2015 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, valiliğin protesto gösterileri ve basın açıklamalarıyla ilgili tartışılan yasak kararına, kentteki sivil toplum örgütleri ile sendikalardan da ortak tepki geldi. 'İzmir faşizme teslim olmayacak" başlığıyla yapılan açıklamayı okuyan Baro Başkanı Aydın Özcan, 'Unutulmamalıdır ki, tarihin hiçbir evresinde, İzmir halkı tebaa olmayı kabul etmemiştir. İzmir'de, ilk kurşunu atanların torunu olan İzmirliler olarak özgürlüklerimizin sonuna kadar savunucusu olacağız" dedi. Baro kararların iptali için dava da açtı.

İzmir valiliği, geçen Cuma günü kentte genelindeki protesto gösterileri ve basın açıklamalarıyla ilgili bir dizi önlem aldıktan sonra bunları da pazartesi günü kamuoyuna açıkladı. O andan itibaren de, tepki gösterilen yasaklamalara, sivil toplum örgütleri ile sendikalardan ortak açıklama geldi. İzmir Barosu'nda 'İzmir faşizme teslim olmayacak" başlığıyla yapılan ortak basın açıklamasını, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan okudu. Valiliğin, kararı mevcut iktidarın siyaseten yıpratılmaması çerçevesinde, alınmış bir tedbir mahiyetinde olduğunu söyleyen Özcan, 'Temel hak özgürlüklerin valilik kararıyla kısıtlanması, kanunilik ilkesini bertaraf eden, kanundaki sınırlama ölçütlerini ihlal eden ve valilere tanınmamış yetkilerin kullanılmasını içeren adeta OHAL dönemi uygulamasını anımsatmaktadır. Kararla valilik, yetki gaspı yapmaktadır. İzmir barosu, idare mahkemesine, iptal davası açmış, yürütmesinin durdurulmasını talep etmiştir. Önemli belirtmek isteriz ki, kentimizde bugün itibariyle, kamu düzene ve genel asayişi bozacak, bir olay yaşanmamış iken valiliğin almış olduğu bu karar, mevcut iktidarın siyaseten yıpratılmaması çerçevesinde, alınmış bir tedbir mahiyetindedir" dedi.

İZMİRLİLERİN ÖZGÜRLÜKLERİNİN SAVUNUCUSU OLACAĞIZ

İdari amir olan valiliğin, İzmir halkının, temel hak ve hürriyetlerini, siyasi iradeden daha üstün tutması gerektiğini de ifade eden Aydın Özcan, 'Aksi halde, mevcut siyasi iktidarlar uğruna temel hak ve hürriyetlerden verilecek olan her taviz, toplumun temel taşı olan vatandaşları, birey olmaktan çıkararak, tebaa konumuna getirecektir. Unutulmamalıdır ki, tarihin hiçbir evresinde, İzmir halkı tebaa olmayı kabul etmemiştir. İzmir'de, ilk kurşunu atanların torunu olan İzmirliler, olarak özgürlüklerimizin sonuna kadar savunucusu olacağımızı, fiili sıkıyönetim uygulamalarını kabul etmeyeceğimizi kamuoyuna duyururuz" dedi.

SOKAKLARDAN ÇEKİLMEYECEĞİZ

Aydın Özcan'ın açıklamasının ardından söz alan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş sarı ise, 'Bu kararlar, sıkıyönetim kararlarıdır. İdare mahkemesine dava açıldı ama, hiç kimse bizim sokaklardan çekileceğimizi düşünmesin. Bugün Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümü, yine sokaklarda olacağız. Yarında başka bir hakkımızı savurmak için alanlarda olmayı sürdüreceğiz. Eğer valilik bize, yer göstermiyorsa, biz de Yunanistan'dan yer isteyip orada açıklama yapalım. Bu yasaklar, bizleri yıldıramaz" dedi.

Açıklamaya, Türk İş, DİSK, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, KESK İzmir Şubeler Platformu, Veteriner Hekimler Odası, Tabip Odası, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Eczacı Odası, Diş Hekimleri Odası, Birleşik Kamu İş İzmir Temsilciliği, Gazeteciler Sendikası da destek verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Valiliğinin Yasaklama Kararına, Stk ve Sendikalardan Ortak Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement