İzmir Valisi Toprak Aliağa Camisi'ni İnceledi - Son Dakika
Yerel

İzmir Valisi Toprak Aliağa Camisi'ni İnceledi

Gedizli Ali Ağa tarafından 1672 yılında yaptırılan caminin restorasyon çalışmaları İzmir Valiliği ödeneği ile tamamlanacak.

13.12.2014 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gedizli Ali Ağa tarafından 1672 yılında yaptırılan Ali Ağa Camisi restorasyon çalışmalarının İzmir Valiliği ödeneği ile tamamlanacağı açıklandı.

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Vali Mustafa Toprak'ın Konak ilçesi sınırlarında bulunan mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait Aliğa Camisi'ne inceleme ziyaretinde bulunduğu bildirildi.

Valilik ödeneği ile Konak Belediyesi tarafından restorasyonu yaptırılırken istinat duvarının yıkılması sonucu yenileme çalışmaları durma noktasına gelen camiye ilişkin açıklamada, Vali Toprak'ın şu ifadeleri yer aldı:

"Burada öncelikle istinat duvarının çöken kısımlarının iyi bir şekilde ayağa kaldırılması, akabinde caminin restorasyonunun diğer eksik olan kısımları ile birlikte tamamlanması gerekiyor. Ama tüm bunlardan önce Konak Belediyesince takip edilen bu proje kapsamında kuruldan restorasyon ve onarım projesinin çıkması gerekiyor. Proje kuruldan çıktıktan sonra yapılacak değerlendirmede; gerek istinat duvarı gerekse caminin eksik kalan kısımları ile ilgili yaklaşık maliyet çıkarıldıktan sonra İzmir Valiliğimizce temin edilecek ödenek ile burada gerek çöken duvar, gerekse caminin işlevini tekrar kazanabilmesi için gerekli restorasyon yapılıp tekrar ibadete açılacak."

Vali Toprak, restorasyonla birlikte caminin önünde yer alan eklentileri de kaldıracaklarına işaret ederek, "Böylece cami de açılmış olacak" ifadelerini kullandı.

Damlacık Camisi'nde de onarım ihtiyacı bulunduğuna dikkati çeken Toprak, şunları kaydetti:

"İnşallah tünel inşaatı hızla bittikten sonra, Damlacık Camisi'nin de gerekli olan restorasyonunun yapılması konusundaki çalışmayı da başlatacağız. İstiyoruz ki tüm bu eserlerle birlikte Konak Koruma Bölgesi ve içerisindeki tüm tarihi dönemlere ait bütün eserler iyi bir şekilde ayağa kaldırılabilsin. Gerek özel kişilerin mülkiyetinde olanlar, gerekse kamu mülkiyetinde olanlar, sahipleri ve sorumluları tarafından hızlı ve restorasyonla onarımı yapılmış bir şekilde tarihten aldığımız bu eserleri geleceğe ulaştırabilelim. Bu çalışmalar yapılırken de turizm altyapısı oluşturalım, vatandaşlarımızın ve turistik amaçlı gelen insanlarında gezip görmesine fırsat verebilelim. İnşallah bundan sonraki çalışmalar da bu şekilde daha da yoğunlaşmış olacaktır." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir Valisi Toprak Aliağa Camisi'ni İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement