İzmir Valisi Toprak Diyarbakır Standında - Son Dakika
Ekonomi

İzmir Valisi Toprak Diyarbakır Standında

İzmir Valisi Toprak Diyarbakır Standında

Diyarbakır 7. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı'na 4. kez katıldı.

07.12.2013 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır, 05 Aralık 2013 tarihinde açılışı yapılan,08 Aralık 2013 tarihine kadar sürecek olan ve bu yıl 7.'si düzenlenen Travel Turkey İzmir 2013 Fuar ve Konferansı'na 4.kez katıldı.

DİYARBAKIR ESKİ VALİSİ TOPRAK DİYARBAKIR STANDINDA

Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ve İzmir Uluslararası Fuar Alanında gerçekleşen fuarda Diyarbakır standını, fuar açılışından sonra İzmir Valisi Mustafa Toprak ziyaret etti. Diyarbakır'ın çok zengin bir kültüre, tarihe ve doğal güzelliklere sahip olduğunu vurgulayan Toprak, bu tür organizasyonlara katılımın İllerin tanıtımı açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı. Diyarbakır'ın turizm alanındaki potansiyelini geliştirerek, ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının sağlanmasının, Diyarbakır gibi kadim bir kentin dünya tarafından bilinmesine büyük vesile olacağını vurguladı.

ZİYARETÇİLERDEN DİYARBAKIR STANDINA YOĞUN İLGİ

Fuarın ilk gününde Diyarbakır standına katılımcılar ve ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdiler. Standı gezen ziyaretçiler, turizm işletmeleri, kültür ve inanç turizmi alanında faaliyet gösteren önemli tur operatörleri Diyarbakır´a yakın ilgi gösterdiler. Fuar süresince Diyarbakır'ın tanıtımının en iyi şekilde yapılması adına Diyarbakır Valiliği, stantta fuar katılımcılarına Türkçe ve İngilizce gezi rehberi, gezi haritası, broşür ve kitapçıklar ile tanıtıcı kitap, tanıtım filmi gibi tanıtım materyallerinin dağıtımını sağlayacak. Stantta davetlilere ve fuar katılımcılarına Diyarbakır'ın yöresel tatlardan pestil, sucuk, ceviz, badem ezmesi, Diyarbakır çöreği ve Diyarbakır kadayıfı ikram ederek tarihi ve kültürel zenginliğini tüm ziyaretçilere tanıtıldı.

Diyarbakır'ın fuarda iyi bir şekilde temsil edilmesi adına Diyarbakır Valiliği koordinesinde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanlığı, Diyarbakır Ticaret Borsası, Turizm İşletmeleri ve otellerin katılımıyla fuar etkinlikleri gerçekleştirecek. Diyarbakır'ı temsil için İzmir'de bulunan STK temsilcileri, "Bu fuarların kent turizmine büyük katkılar sağlayacağının kaçınılmaz bir gerçek olduğu, turizm potansiyeli artan kentimizin en iyi şekilde tanıtımı gerçekleştirilerek ilimize gelecek olan yerli ve yabancı turist sayısında önemli artışlar sağlayacağı aşikârdır" dedi.

İZMİR'DE 30 BİLBOARDDA DİYARBAKIR TANITILDI

Geçmiş yıllardan farklı olarak Diyarbakır adına İzmir'in farklı köşelerinde bulunan 30 adet billboarda Diyarbakır'ı tanıtıcı görseller yerleştirildi, ayrıca İzmir'in yerel televizyon kanallarında Diyarbakır Tanıtım Videoları yayınlatılarak daha geniş kitlelere ulaşıldı. Diyarbakır Standında yer alan Kadayıfçı Sıtkı Usta çalışanları tarafından Kadayıf imalatı yapılıp misafirlere ikram edildi, ayrıca Tanrıkulu bakırcılık tarafından bakır dövme işlemleri yapılarak misafirlere hediye edildi.

Fuar süresince gelen ziyaretçileri ve turizm şirketlerini Diyarbakır standında Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Eğil Kaymakamı Taner Bircan, Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Tevfik Arıtürk ile Diyarbakır Cazibe Merkezi Koordinatörlüğü çalışanları karşılayıp tanıtım çalışmasını koordine edecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi İzmir Valisi Toprak Diyarbakır Standında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement