İzmirli Boşnaklar, Srebrenitsa'da Bilgisayar Sınıfı Kurdu - Son Dakika
Yerel

İzmirli Boşnaklar, Srebrenitsa'da Bilgisayar Sınıfı Kurdu

İzmirli Boşnaklar Derneği, Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'daki ilköğretim okuluna bilgisayar sınıfı kurdu.

16.02.2015 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmirli Boşnaklar Derneği, Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'daki ilköğretim okuluna bilgisayar sınıfı kurdu.

Bursa Balkan Kadınlar Derneği'nin yardımıyla Bosna Hersek'teki çocuklar için "Sel ile Giden Umutlar Bilgi ile Yeşerecek" sloganıyla yürütülen proje kapsamında Srebrenitsa'daki ilköğretim okuluna 15 bilgisayar ve bir yazıcı bağışlandı.

Bilgisayar sınıfının açılışına Bornova Kaymakamı Kadri Canan, İzmirli Boşnaklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Yavuz, Srebrenitsa Belediye Başkanı Çamil Durakoviç, okul müdürü Marinko Batskoviç, öğrenciler ve diğer konuklar katıldı.

Bornova Kaymakamı Kadri Canan, bu projeyle Bosnalı çocukların da kaliteli bir eğitim için gerekli koşullara sahip olmasını hedeflediklerini söyledi.

İzmirli Boşnaklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz da dedelerinin 100 yıl öncesinde bu topraklardan Türkiye'ye göç ettiğini ve kalbinin yarısının Türkiye, yarısının da Bosna Hersek için attığını belirterek, böyle bir projeyi hayata geçirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Srebrenitsa Belediye Başkanı Durakoviç ise çocuklara ve gençlere yapılan yatırımın her zaman doğru yatırım olduğunu vurguladı.

Okul Müdürü Batskoviç de projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, yapılan iyiliğe iyilikle karşılık vermek istediklerini vurguladı.

"Sel ile Giden Umutlar Bilgi ile Yeşerecek" sloganıyla yürütülen proje kapsamında daha önce de Zavidoviç ve Kalesiye'deki bazı okullara bilgisayara sınıfı kurulmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmirli Boşnaklar, Srebrenitsa'da Bilgisayar Sınıfı Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement