İzmirli Gençlerin Japonya'daki Barış Sunumu Beğeni Topladı - Son Dakika
Yerel

İzmirli Gençlerin Japonya'daki Barış Sunumu Beğeni Topladı

İzmirli Gençlerin Japonya\'daki Barış Sunumu Beğeni Topladı

Japonya’nın Hiroşima kentinde düzenlenen "Barışçıl Bir Gelecek" temalı Uluslararası Gençlik ve Barış Konferansı’na İzmir’den katılan Ece Ayşem Cengiz ve Bahar Cemre Gökçe’nin sunumu büyük beğeni topladı.

28.08.2015 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japonya'nın Hiroşima kentinde düzenlenen "Barışçıl Bir Gelecek" temalı Uluslararası Gençlik ve Barış Konferansı'na İzmir'den katılan Ece Ayşem Cengiz ve Bahar Cemre Gökçe'nin sunumu büyük beğeni topladı.

Bu yıl Hiroşima kentinde 10.'su düzenlenen "Barışçıl bir gelecek" temalı Uluslararası Gençlik ve Barış Konferansı'nda Türkiye'yi Gaziemirli Ece Ayşem Cengiz ile Bahar Cemre Gökçe temsil etti. Fransa, Almanya, Rusya, Kanada, Yeni Zelanda, Amerika, İtalya, İspanya ve ev sahibi Japonya gibi ülkelerin katıldığı konferansta, Gaziemir Belediyesi'nin desteğiyle Ece Ayşem Cengiz ile Bahar Cemre Gökçe bir sunum yaptı. Cengiz ve Gökçe ikilisinin yaptığı sunum büyük beğeni topladı.

Önemli bir başarı sağlayan gençler, İzmir'e ise dönüş yaptı. İki genç, ayağının tozuyla Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'u ziyaret ederek sevinci paylaştı.

Gençleri kutlayan Başkan Şenol, dünya barışında gençliğin önemine değindi. Şenol, "Geleceğin sahibi olan çocuklarımızın, gençlerimizin aklındaki düşmanlık ve savaş kelimelerinin yok edilmesini, yerine barış kavramının yerleşmesini istiyoruz. Dünya barışında çocukların rolü çok büyük. Bu yüzden çocuklara, gençlere barış ve dostluk kavramı tam olarak öğretilmelidir. Kentimize gelen gençler ülkelerinde döndüklerinde gönüllü olarak barış elçiliği yapıyorlar. Sizler de artık bizim barış elçimizsiniz" dedi.

Yeni kültürler tanımanın kendilerine sağladığı katkılarını anlatan Ece Ayşem Cengiz ile Bahar Cemre Gökçe, barış için neler yaptıklarını anlattıklarını söyledi. Cengiz ve Gökçe, konferansta, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği'nden, Mustafa Kemal Atatürk'ten de bahsettiklerini sözlerine ekledi. İki genç ziyaret sonunda ise Başkan Şenol'a üzerinde konferansa katılanların isimlerinin ve imzalarının yer aldığı balık figürünü armağan etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmirli Gençlerin Japonya'daki Barış Sunumu Beğeni Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement