İzmirli İşadamı Simav'da Cami Yaptıracak - Son Dakika
Yerel

İzmirli İşadamı Simav'da Cami Yaptıracak

İzmirli İşadamı Simav\'da Cami Yaptıracak

Kütahya’nın Simav Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Özkan, ilçede 19 Mayıs 2011’deki 5.9’luk depremde hasar gören ve yaklaşık 4 yıldır ibadete kapalı tutulan Tabakhane Camisinin, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) eski başkanı,iş adamı Mehmet Tiryaki tarafından yaptırılacağını bildirdi.

21.01.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Özkan, ilçede 19 Mayıs 2011'deki 5.9'luk depremde hasar gören ve yaklaşık 4 yıldır ibadete kapalı tutulan Tabakhane Camisinin, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) eski başkanı,iş adamı Mehmet Tiryaki tarafından yaptırılacağını bildirdi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) eski başkanı İzmirli iş adamı Mehmet Tiryaki'nin Simav'lı olduğunu ve memleketini çok sevdiğine vurgu yapan Başkan Özkan, 70-80 yıllık bir maziye sahip Tabakhane Camisinin 19 Mayıs 2011'de Simav'ı vuran 5.9'luk depremde hasar gördüğünü ve o tarihten bu yana tedbir amaçlı ibadete kapatıldığını söyledi.

Tabakhane Camisinin yerine bu kez 9 şiddetinde bir depreme dayanıklı yenisinin hemşerisi Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) eski başkanı iş adamı Mehmet Tiryaki tarafından yapılacak olmasının ilçede sevinçle karşılandığını ifade eden Başkan Özkan, "Tabakhane Camisi ilçemizin en kalabalık yerleşim birimleri arasında ilk sıralarda yer alan Tabakhane Mahallesinde bulunuyor. Yaklaşık 200 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Depremde hem cami hem de minaresi hasar gördü. Caminin minaresi Vakıflar adına kayıtlı olduğu için ona dokunamıyoruz. Ancak 200 metrekarelik kapalı bir alana caminin yerine bu kez 9 şiddetinde bir depreme dayanacak şekilde yenisi yapılacak. Bize camimimizi yeniden kazandıracak olan işadamı hemşerimiz Mehmet Tiryaki'ye Simavlılar adına teşekkür ediyorum. İnşaat ile ilgili her türlü hazırlık tamamlandı. Caminin yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmalarını belediye olarak bir gerçekleştireceğiz. Minaresine dokunamıyoruz. Simav'a ve Tabakhane Mahallemize estetik bir görünüm kazandıracağına inandığımız camimizin temeli yakında atılacak. Çok mutluyuz" diye konuştu.

Başkan Özkan caminin yerine yenisinin yapılmasının gecikmesinin mevzuatlardan kaynaklandığını söyledi.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmirli İşadamı Simav'da Cami Yaptıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement