İzmirli İşadamının Adı Turgutlu'da Yaşayacak - Son Dakika
Yerel

İzmirli İşadamının Adı Turgutlu'da Yaşayacak

İzmirli İşadamının Adı Turgutlu\'da Yaşayacak

Hayırseverlerin eğitime olan destekleri hızla devam ediyor.

06.08.2014 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayırseverlerin eğitime olan destekleri hızla devam ediyor. Eğitime yüzde yüz destek kapsamında hayırseverler tarafından yaptırılan okullara bir yenisi de Manisa'nın Turgutlu ilçesinde ekleniyor. İzmirli merhum işadamı Cahit Gönlübol'un adının verileceği Kız Meslek Lisesinin protokolü Cahit Gönlübol'un eşi Gülten Gönlübol ve Manisa Valisi Erdoğan Bektaş arasında Manisa Valiliğinde imzalandı.

24 derslikli olarak yapılacak olan ve bir milyon 700 bin TL'ye mal olması beklenen Cahit Gönlübol Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin protokolü Manisa Valiliği Brifing Salonunda imzalandı.

Protokole Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Manisa Milli Eğitim Müdürü Mehmet Altuntaş, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez ve Hayırsever Gülten Günlübol katıldı.

Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü son 5 yıl içinde ilçede hayırseverlerin katkılarıyla 18 okulda 220 derslik, 2 spor salonu ve toplam 600 öğrenci kapasiteli 3 öğrenci yurdunun eğitim öğretime kazandırıldığını belirtti.

Yapılacak olan okul binasının 2010-2011 eğitim öğretim yılında açılan ve binası olmadığı için geçici olarak Hasan Ferdi Turgutlu Ortaokulunda hizmete veren Turgutlu Kız Meslek Lisesinin taşınacağını ve okulun adının Cahit Gönlübol Kız Teknik ve Meslek Lisesi olacağını kaydeden Kaymakam Günlü, okulda halen 2 bölümde 12 şubede 368 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü açıkladı. Yapılan protokolün ardından Bakanlığa okulun yapımı için başvuracaklarını kaydeden Kaymakam Günlü okulun en kısa zamanda bitirilmesi için çalışacaklarını belirterek hayırsever Gülten Gönlübol'un bir milyon 700 bin TL'ye mal olacak binanın bir milyon TL'sini karşılayacağını vurguladı.

1943 yılında Turgutlu'da doğan ve Hilal ilkokulunu bitirdikten sonra eğitimine İzmir'de devam eden Gülten Gönlübol İzmir Kız Lisesini bitirdikten sonra bankacılık sektöründe çalışmaya başladı. 1972 yılında İzmir'in sevilen işadamlarından Cahit Gönlübol ile evlenen ve 2000 yılında eşini kaybeden Gülten Gönlübol eşi adına yaptırdığı bir çok kuruma bir yenisini de kendi doğduğu Turgutlu'da ekleyecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek okul yapımı için şimdilik bir milyon TL verdiğini söyledi.

Gülten Gönlübol, "Böyle bir işe vesile olmaktan dolayı mutluyum. Böyle bir okul ihtiyacı varmış. Ben de buna katkıda bulunuyorum. Eşimin adına olmasına da ayrıca çok memnunum" dedi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da, "Manisa'da bugün güzel bir işe imza atıyoruz. Kaymakam bey sağolsun. Turgutlulu hemşehrilerimizin katkılarıyla ciddi bir eksikliği kapatmak için vesile oldular. Gülten Gönlübol hanımefendi rahmetli eşlerinin adına eşinin hatırasına, eşinin adı birçok yerde yaşıyor zaten. Eşinin adını Turgutlu'da da yaşatabilmek için böyle hayırlı bir işe adım attılar. Bizim de Turgutlu gibi hızla nüfusu artan çocuk sayısı artan bir ilçemizde önemli bir ihtiyacı olan kız meslek lisesinin yapılmasına vesile oldular. Bir milyon TL katkıda bulundular şimdilik. Ben öncelikle rahmetli eşlerine rahmet diliyorum. İnsan nasıl yaşıyorsa öyle anılırmış. Demek ki güzel bir hayat yaşamış ki güzel mirasçılar bırakmış. Adı yaşatılıyor. 14 yıl sonra biz kendisini hayırla anıyoruz ona rahmet diliyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Erdoğan Bektaş yaptığı konuşmasının ardından Gülten Gönlübol'a çiçek takdim ederek teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmirli İşadamının Adı Turgutlu'da Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement