İzmirli Kadınlardan "seferberlik" Çağrısı - Son Dakika
Güncel

İzmirli Kadınlardan "seferberlik" Çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde bir araya gelen ilçe belediyelerin bürokratları, kadınlar konusunda bir dizi çalışma için düğmeye bastı.

28.03.2015 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kadınların korunması ve ekonomik anlamda güçlenmesi için bir seferberlik ilan ederek yakacakları ışık ile Türkiye'yi aydınlatmak istediklerini söyledi.

Bir süredir ilçe belediyelerin kadın çalışmaları yapan müdürlükleriyle ortak çalıştay hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, periyodik olarak sürdürülmesi düşünülen toplantılardan ilkini gerçekleştirdi. "Kadın Danışma Merkezleri Sorunlarını Tartışıyor" başlığıyla Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapılan Kadın Çalıştayı'nda, belediye bürokratları bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Toplantıya Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da katıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Dr. Aytuğ Balcıoğlu, bundan böyle periyodik olarak gerçekleştirilecek çalıştayların, kadınlar konusunda İzmir'den tüm Türkiye'yi aydınlatacak sonuçlar çıkaracağına inandıklarını söyledi.

Koordinasyon sıkıntısı aşılacak

Dr. Aytuğ Balcıoğlu, yerel yönetimler olarak aynı paydada buluşup verilen hizmetin kalitesini artırmaya çalıştıklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Hepimiz toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve şiddeti önlemek için çaba harcıyoruz. Bu konuda alanda ciddi bir ihtiyaç ve boşluk var. Kadına dokunmak aslında topluma dokunmak aynı zamanda. Yerel yönetimler de öncelikli olarak dezavantajlı gruplara hizmet vermek durumunda. Dezavantajlı grupların en yoğunlaştığı guruplar da şiddet gören kadınlar ve onların çocukları. Bu alanda çalışanlar arasında maalesef koordinasyon sıkıntısı var. Biz bu çalışmalarla sizleri bir araya getirip güzel hizmetleri ve eksiklikleri paylaşıp yeni açılımlar sağlanması için uğraşıyoruz. Grup çalışmalarından sonra da çok iyi sonuçların çıkacağına eminim. Bu hepimize ışık tutacak."

Kadınlar ekonomik olarak güçlenmeli

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise kadın çalışmaları konusunda bir seferberlik ilan ederek yakacakları ışık ile Türkiye'ye örnek olmak istediklerinin altını çizdi. Uyar, "Hepimiz el ele verirsek bir çok şeyi yapabiliriz. Buradan hep birlikte bir ışık yakarsak, inanın tüm Türkiye aydınlanır" şeklinde konuştu.

Kadınların sosyal yaşamın her alanında yer almasını istediklerini ve bunun için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Uyar, bunun için göreve geldiklerinde ilk önce Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nü kurduklarının altını çizdi. Kadınların sadece sosyal yaşama katılmasının yeterli olmadığını, bunun yanında ekonomik açıdan da güçlenmeleri gerektiğine inandıklarını belirten Urla Belediye Başkanı, "Bu amaçla Urla'da Cumartesi günleri kurulan kadın üretici pazarını çok önemsiyoruz. Kurduğumuz kooperatif ile bu kadınlarımızın sosyal yönleri de gelişti şu anda. Tabi bununla beraber ilk defa üretim planlaması yapmayı öğrendiler. Üretim planlamasıyla beraber para kazanmaya başladılar. Çünkü artık satabilecekleri ürünü üretmeye başladılar" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmirli Kadınlardan 'seferberlik' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement