İzmirliler İftarlarını 'Mikrop'la Açtı - Son Dakika
Yerel

İzmirliler İftarlarını 'Mikrop'la Açtı

İzmirliler İftarlarını \'Mikrop\'la Açtı

İzmir’in sevilen sanatçılarından ‘Mikrop’ lakaplı Hikmet Durmuş, hoşgörü kenti İzmir’de hoşgörü sofrası kurarak İzmirlilere iftar yemeği verdi.

02.07.2016 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in sevilen sanatçılarından 'Mikrop' lakaplı Hikmet Durmuş, hoşgörü kenti İzmir'de hoşgörü sofrası kurarak İzmirlilere iftar yemeği verdi.

İzmir'in sevilen sanatçısı 'Mikrop' lakaplı Hikmet Durmuş, Kadir Gecesi dolayısıyla İzmirli vatandaşlar için iftar yemeği düzenledi. Hayırsever iş adamlarının da destek verdiği "Biz Bize Yeteriz" projesi kapsamında, bu yıl ikincisi düzenlenen "Hoşgörü İftar Sofrası"na yaklaşık bin 300 kişi katıldı. Alsancak Vapur İskelesi önünde gerçekleştirilen iftar yemeğine, Kızılay Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun, Buca Protestan Kilisesi Papazı Ertan Çevik, Türkiye Demokratik Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Kocabıyık, doğa gezginleri, şairler, sanatçılar, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı. İftarlarını açarak ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar, çalınan ilahiler ve şiirlerle hoşça vakit geçirdi.

KÖY OKULLARINA KÜTÜPHANE DESTEĞİ

İftarın ardından sahneye çıkan baş semazen Hasan Muçay önderliğindeki semazenler sergiledikleri gösterileri duygu dolu anlar yaşattı. Ressam Nur Öztürk Şengüler'in yapmış olduğu Mevlana ve Esma-ül Hüsna resimleri de büyük ilgi gördü. Öte yandan etkinlikte vatandaşlar kitap bağışlayarak köy okullarında kütüphane kurulması için destek oldu.

"KİMSEYİ AYIRT ETMEDEN YAŞAYALIM"

İzmir'de imza attığı birçok sosyal sorumluluk projesiyle tanınan sanatçı Mikrop Hikmet, 'Hoşgörü İftar Sofrası'yla yüzlerce insanı bir araya getirmekten gurur duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Hiçbir siyasi ya da ideolojik görüşle alakamız yoktur. Hiç kimseyi ötekileştirmeden herkesi soframıza davet ettik. Bu sofra hoşgörü sofrası. Oruç olan ya da olmayan herkes katılabilir. 'Irk, din, dil, renk, cinsiyet fark etmez' dedik. İzmir hoşgörü kentidir ve İzmirlilere yakışan da budur. Geçen yıl olduğu gibi yine aynı şeyi söyleyeceğim. Mevlana gibi Hacı Bektaş-ı Veli gibi Yunus Emre gibi kimseyi ayırt etmeden yaşayalım. Kısacası bu mübarek gecede birlik ve beraberliğin önemini vurgulamak istedik. Biz yeryüzü sofrası değil hoşgörü sofrasıyız." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmirliler İftarlarını 'Mikrop'la Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement