İzmirliler Tüyap Kitap Fuarı'na Akın Etti - Son Dakika
Güncel

İzmirliler Tüyap Kitap Fuarı'na Akın Etti

İzmirliler Tüyap Kitap Fuarı\'na Akın Etti

Tüyap ve Türk Yayıncılar Birliği İşbirliği ile 26 Nisan'a kadar açık kalacak 20'nci İzmir Kitap Fuarı kapılarını bir yıldır bu günü iple çeken kitap severlere açtı.

18.04.2015 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüyap ve Türk Yayıncılar Birliği İşbirliği ile 26 Nisan'a kadar açık kalacak 20'nci İzmir Kitap Fuarı kapılarını bir yıldır bu günü iple çeken kitap severlere açtı. Fuarın ilk günü binlerce İzmirli fuara akın etti.

İzmir Kültürpark Fuar Alanı'nda düzenlenen TÜYAP İzmir geçtiğimiz yıllara göre daha da büyüyerek 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla kapılarını açtı. Çok sayıda yazar ve sanatçıyı okurlarıyla imza günlerinde, söyleşilerde buluşturacak TÜYAP, 100'üncü yaşını kutlayan Aziz Nesin'in portre karikatürlerinden oluşan bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Açılışa yayın evi sahiplerinin yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Aladdin Yüksel ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar katılarak kurdeleyi birlikte kesti. Ayrıca 20 yıldır fuara katılan yayın evlerine teşekkür plaketlerini ise yazar-eleştirmen Doğan Hızlan verdi. TÜYAP Kültür Fuarları Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu İzmirlilerin bu fuarı çok sevdiğini, hem yayın evleri, hem kitap severler hem de Büyükşehir Belediyesi'nin büyük destekleri ile bu günlere geldiğini belirterek, "Fakat önümüzde bir takım zorluklar var. İnşallah önümüzdeki bu sorunları aşarız" dedi.

AÇILIŞ ÖNCESİ PROTESTO

TÜYAP İzmir Kitap Fuarı açılışından önce aralarında tiyatrocu, yayıncı, yazar, hukukçu, İnsan Hakları Derneği, Halklar Arası Dayanışma Köprüsü derneğinin de yer aldığı bazı demokratik kitle örgütü temsilcileri protesto gösterisi yaptı. Açıklamada, geçmiş yıllarda fuarda kendilerine ücretsiz stant ayrılırken bu kez verilmediğini belirtildi. Uluslararası Fuar Alanı Giriş kapısının dışına çeşitli gruplar stantlar açtı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmirliler Tüyap Kitap Fuarı'na Akın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement