İzmit Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

İzmit Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

İzmit Belediyesi Aralık dönemi meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında yapıldı.

02.12.2014 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi Aralık dönemi meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında yapıldı.

İzmit Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında Topçular mahallesindeki mahalle konağı yapımıyla ilgili imar komisyonun rapor kabul edildi. Başkan Doğan üyelere teşekkür ederek, "Geçmişte gerekli düzenlemeler yapılmadığı için bugün uygun yer bulmakta zorluk çekiyoruz. Bir takım zorluklarla uğraşarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Büyük uğraşlar sonunda Topçular'a da güzel bir mahalle konağı kazandıracağız" şeklinde konuştu.

Gündem maddeleri arasında yer alan Yenişehir mahallesindeki imar planı revizyonu ile ilgili İmar Komisyonunun oy birliği ile aldığı karar meclis üyelerince kabul edildi.

Mecliste, Kozluk Mahallesi Kapanca Sokak'ta mülkiyeti belediyeye ait tescili yapı yerinin Kocaeli Sanayi Odası ile ortaklaşa olarak yeniden yapılması yönündeki madde de kabul edildi. Başkan Doğan, bölgede 15'e yakın konağı aldıklarını belirterek tarihi değerlere sahip çıktıklarını söyledi. Doğan, "Kocaeli Sanayi Odamıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim. Diğer kurumlarından da aynı duyarlılığı bekliyoruz. Hiçbir dönemde olmadığı kadar tarihi değerlere sahip çıkıyoruz. Bu dönemde Akçakoca ve Kapanca Sokak turizme açılacak. Kentin 2 yerinde turizm bürosu faaliyete geçirilecek. İlk günden beri Vali Konağı'nın yapılmasına karşı çıkmıştım. Kültür Tepesi, Tarih Koridoru Projesi'nin merkezi haline gelecek. Yeni Valimiz, vali konağını hemen boşaltmaya hazır. Kendisine duyarlılığından dolayı teşekkür ederim. Vali Konağının yıkılması, Sağlık Müdürlüğü'nün taşınmasıyla bölge çok daha farklı hale gelecek. Kültür Tepesi ressamlar tepesinden daha güzel olacak. Sarayın bahçesini halkımızın hizmetine açacağız" dedi.

Meclis toplantısında Baç mevkiindeki tarihi yapıyla belediyenin Çarşı İş Hanı'ndaki yerlerinin trampa edilmesiyle ilgili Plan Bütçe komisyonun raporu da kabul edildi. İzmit Belediye Başkanı, Baç mevkiindeki tarihi yapıyı da halkın hizmetine sunacaklarını söyledi

Gündemin 16.maddesinde yer alan Eğitim ve Gençlik komisyonunun raporu meclis üyesi Yusuf Sami Çınar tarafından üyelere okundu. Başkan Doğan'da raporu hazırlayan üyelere teşekkür ederek, çalışmanın Türkiye'ye örnek olacağını söyledi. Konuşmaların ardından komisyon raporu meclis üyelerince kabul edildi.

Toplantıda Ocak ayı meclis toplantısının 6 Ocak Salı günü saat 15.00 de yapılması kabul edildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement