İzmit Belediyesi 93 Ton Elektronik Eşya Topladı - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediyesi 93 Ton Elektronik Eşya Topladı

İzmit Belediyesi 93 Ton Elektronik Eşya Topladı

İzmit Belediyesi tarafından yürütülen ‘elektronik atık toplama projesi’ ile 5 yıl içinde 93 ton elektronik eşya toplandı.

26.01.2015 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi tarafından yürütülen 'elektronik atık toplama projesi' ile 5 yıl içinde 93 ton elektronik eşya toplandı.

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 5 yıldır uyguladığı 'elektronik atık toplama projesi' ile televizyon, bilgisayar, beyaz eşya gibi 93 ton toplayarak elektronik atıkların çöpe atılmasının önüne geçiliyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, elektronik atıklar içinde insan ve çevre için son derece tehlikeli olan kurşun ve fosfor bulunduğuna dikkat çekerek, "Kullanım ömrünü tamamlamış, buzdolabı, televizyon, bilgisayar, çamaşır makinası gibi elektronik atıkların elden çıkarılması ülkemizde önemli bir sorun oluşturmaktadır. Birçok kişi söz konusu malzemeleri çöpe atıyor. Bu da insan ve çevre sağlığını tehdit etmektedir. Elektronik atıklar içindeki kurşun ve fosfor insan sağlığı için büyük risk oluşturmaktadır. Özellikle eski televizyonlar hurdacılara verilmekte, buralarda bunların kontrolsüz şekilde parçalanmasıyla tehlikeli durumlarla karşılaşmamıza neden olunmaktadır. İzmit Belediyesi olarak elektronik atıkları kontrollü şekilde toplayarak geri dönüşümünü sağlıyoruz. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan'ın da büyük önem verdiği proje kapsamında geçen yıl içinde 20 tona yakın elektronik atık topladık. 5 yıl içinde toplanan elektronik atık miktarı ise 93 tonu geçti. Vatandaşlar belediyemizin 318 00 77 numaralı telefonunu arayarak elektronik atıkları aldırabilirler. Böylelikle hem bu atıkları elden çıkarma derdinden kurtulurlar hem de çevre ve insan sağlığının korunmasına katkı sağlamış olurlar" şeklinde konuştular. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Belediyesi 93 Ton Elektronik Eşya Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement