İzmit Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

İzmit Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

İzmit Belediyesi Ağustos dönemi meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında yapıldı.

06.08.2014 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi Ağustos dönemi meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında yapıldı.

15 maddelik meclis toplantısına yoklama ve tutanak özetinin okunmasıyla başlandı. Gündemin 3. maddesi görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna havale edilirken 4 ve 5. maddeler de aynı şekilde ilgili komisyonlara gönderildi. Toplantıda 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. maddeler de komisyon raporları olduğundan üyelerce kabul edildi.

CHP'li Belediye Meclis Üyesi İbrahim Güçlü'nün Yahya Kaptan Mahalle Muhtarlığı yeriyle ilgili sözlerine cevap veren Başkan Doğan, "Muhtarlık yeri sorunu sadece Yahya Kaptan ile sınırlı değil. Konteynırda hizmet veren muhtarlarımız bile var. Birçok mahallede ve köyde muhtarlık yeri yokken sadece Yahya Kaptan'ın gündeme getirilmesi tamamen siyasidir. Bu konu tamamen polemik konusu oluyor. Yahya Kaptan'daki emeklilerin, yaşlıların huzurunu bozmaya çalışanlar oluyor. Bunu neden gündeme getirmiyoruz. Her yerde hemen muhtarlık yeri yapmak kolay değil. Belediye olarak birincil görevlerimiz arasında muhtarlık yeri yapmak yok. Buna rağmen camilere, okullara olduğu gibi muhtarlara da yer yapmaya çalışıyoruz. Olaya siyasi olarak bakmamak lazım" dedi.

Gündemin son maddesinde yer alan Çevre Sağlık ve Eğitim ve Gençlik komisyonlarının uyuşturucuyla ilgili raporu da meclis üyelerince kabul edildi. Bu konuyla ilgili olarak komisyonun hazırladığı rapor okunarak üyeler bilgilendirildi. Raporu okuyan meclis üyesi Emine Okanalp kapsamlı bir çalışma yapıldığını belirterek, "Milli Eğitim, emniyet ve uyuşturucu bağımlıları ile görüşüldü. Bonzai, ucuz ve kolay ulaşılabildiği için kullanım alanı hızla artmaktadır. Konuyla ilgili koordinasyon merkezi oluşturulmalı, uyuşturucu kullanan yerlerin haritası çıkarılmalı, mahalle kültürünü yaşatacak yapılar yapılması teşvik edilmeli. Belediyemizin önderliğinde tiyatrolarla konunun zararları öğrencilere anlatılıp bilinçlendirilmeli, gençlere uyuşturucuyla mücadele eğitimleri verilmeli. Uyuşturucuya bulaşanlar için özel alanlar oluşturulmalı. Özel kamplarda profesyonel ekipler ile terapiler yapılmalı. İlimizde de AMATEM kurulması sağlanmalı" dedi.

Başkan Doğan da Belediye Meclisi olarak güzel bir çalışma yapıldığını ifade ederek, "Biz konuyu gündeme getirdiğimizde Türkiye'de bonzai bu kadar gündemde değildi. Bu milli bir görevdir. Çok güzel ve kapsamlı bir rapor olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Güzel bir başlangıç oldu. Bu konuda her kes son derece hassasiyet içinde. Bu konu büyük bir yara. Belediye olarak üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız" diye konuştu.

İzmit Belediyesi'nin gelecek meclis toplantısının 2 Eylül Salı günü saat 15.00 de yapılması kararlaştırıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement