İzmit Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

İzmit Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

İzmit Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı.

01.09.2015 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan yurt dışında olduğu için Başkan Vekili İbrahim Bulut başkanlık etti.

23 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısı oldukça sakin geçti. Meclisin gündem maddeleri arasında yer alan Yeşilova ve Tüysüzler mahallelerinde yapımı devam etmekte olan parklara isim verilmesi ile ilgili Park ve Bahçeler Müdürlüğünün yazısı görüşülmek üzere Türlü İşler Komisyonuna havale edildi.

Belediye personeline yönelik olarak hizmet içi eğitim, çalıştay, bilgilendirme toplantısı, eğitim semineri, görevde yükselme eğitim programı, sempozyum ve benzeri eğitici nitelikteki diğer etkinliklerin düzenlenmesi amacıyla üyesi olunan Marmara Belediyeler Birliği ile Başkan Doğan'a protokol imzalamak üzere yetki verilmesi meclis üyelerince kabul edildi.

Meclis toplantısında Çayırköy Hacıoğlu ve Yassıbağ Kargaoğlu'nda cephe iyileştirme projesinin yaptırılması teklifi ile ilgili Etüt Proje Müdürlüğü'nün yazısı görüşülmek üzere Plan Bütçe komisyonuna havale edildi. Gündem maddeleri arasında bulunan Emirhan, Kaynarca, Deretepe ve Karaabdülbaki mahallerindeki imam evleriyle cami lojmanlarının Müftülüğe devredilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

KIBRIS'TAN KARDEŞ BELEDİYE

İzmit Belediyesine ait Cephanelik Spor Stadyumunun batısında yer alan 2 bin 910 metrekarelik kısmı hariç olmak üzere işletme hakkının Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne devir edilmesi konusunda protokol yapmak üzere Belediye Başkanına ve Encümen'e yetki verilmesi teklifi detaylı incelenmek üzere Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edildi.

Belediye meclisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Yeniboğaziçi Belediyesi'nin İzmit Belediyesi ile kardeş belediye olması teklifi de üyelerce kabul edildi.

Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan, Kozluk Mahallesi 183 ada 8 nolu ve 200 ada 11 nolu parsellerin Belediye tarafından alınması, karşılığında Kocaeli Valiliği'nce uygun görülen yerlere 2 adet okul yapılması ve mülkiyeti İzmit Belediyesine ait olan imar planlarında Ortaöğretim Tesis Alanında kalan, Cedit Mahallesi 4062 ada 6 nolu parseldeki 2 bin 183 metrekare hissenin verilmesi ve bu konularda Kocaeli Valiliği ile protokol yapmak üzere Belediye Başkanına ve Encümen'e yetki verilmesi teklifi de üyelerce kabul edildi. Meclis gündem maddeleri arasında bulunan 16,17 ve 18. maddeler de komisyon raporları olduğundan kabul edildi.

Başkan Vekili İbrahim Bulut, Üçyol Meydan Projesiyle ilgili eleştirileri cevaplandırarak, "Projeyle ilgili bölgedeki esnaflarla defalarca toplantılar yapılıp onların görüşü alınarak yapılmıştır. Şimdi de esnafların isteği üzerine direkler kaldırılmıştır. Projeyi sadece direkler olarak görmemek lazım. Bölgede yeni aydınlatma ile ilgili çalışmalar devam etmektedir" dedi.

Toplantıda gelecek dönem meclis toplantısının 6 Ekim Salı günü saat 15.00 de yapılması kararlaştırıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement