İzmit Belediyesi Mehmet Dede'ye Bisiklet Hediye Etti - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediyesi Mehmet Dede'ye Bisiklet Hediye Etti

İzmit Belediyesi Mehmet Dede\'ye Bisiklet Hediye Etti

Üç yıl içinde yaklaşık 15 bin öğrenciye ücretsiz bisiklet veren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 62 yıldan beri aynı bisikleti kullanan 87 yaşındaki Mehmet Baykan’a da bisiklet hediye etti.

18.03.2014 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üç yıl içinde yaklaşık 15 bin öğrenciye ücretsiz bisiklet veren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 62 yıldan beri aynı bisikleti kullanan 87 yaşındaki Mehmet Baykan'a da bisiklet hediye etti.

İzmitli Mehmet Baykan, yarım asırdan fazla zamandır aynı bisikleti kullanıyordu. 1952 yılından beri kullandığı ve sık sık tamir ettirdiği bisikletinden mustarip olan 87 yaşındaki Baykan'ın durumunu öğrenen Başkan Doğan, hemen harekete geçti. Doğan, binlerce çocuğa olduğu gibi Mehmet Baykan'a da yeni bisiklet hediye ederek, "Güle güle kullan. Biz 5 yıldan beri bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak kentimizi bisiklet şehri yapmak için çalışıyoruz. Bu konuda siz en güzel örnek olacaksınız. Hedefimiz kentimizde bisikletsiz ev bırakmamaktır" dedi. Ömrünün büyük bölümü bisiklet kullanarak geçen Baykan da Başkan Doğan'a teşekkür ederek, "1952 yılından beri hep bisiklete biniyorum. Bisikleti sık sık tamir ettirmekten bıktım. Belediye Başkanımızın bu jestine ne kadar teşekkür etsem azdır. Bundan sonra ömrüm el verdiği müddetçe bu bisikleti kullanacağım" şeklinde konuştu.

Herkesin bisiklet kullanması gerektiğini de söyleyen Mehmet Baykan, "Romatizmam ve ağrılarım bisiklet sayesinde yok oldu. Bisiklete bindikçe huzur bulup mutlu oluyorum. Benim için bisiklet kullanmak artık tutku haline geldi. Sağlığını düşünen ve uzun yaşamak isteyenler bisiklet kullansınlar" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Belediyesi Mehmet Dede'ye Bisiklet Hediye Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement