İzmit Belediyesi'nden Örnek Proje - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediyesi'nden Örnek Proje

İzmit Belediyesi\'nden Örnek Proje

İzmit Belediyesi, 15 Temmuz’da şehit düşen Erol Oçak ve oğlu Abdullah Tayyip Olcak adına kompleksi inşa edecek.

31.08.2016 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi, 15 Temmuz'da şehit düşen Erol Oçak ve oğlu Abdullah Tayyip Olcak adına kompleksi inşa edecek.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Cephanelik bölgesine yapılacak olan ve 15 Temmuz gecesi darbecilerce şehit edilen Erol Olçok'un oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un ismi verilecek olan kompleksin yapılacağı yere giderek incelemelerde bulundu. İzmit Belediyesi'nin mega projelerinden olan sanal gerçeklik küresi ile deprem eğitim merkezi ve müzesi kompleksinin yapılacağı yerde incelemelerde bulunan Başkan Doğan, proje çalışmalarını tamamladıklarını belirtti.

Yapılacak olan kompleksin Türkiye'ye ve hatta Dünyaya örnek olacağını söyleyen Doğan, "Marmara depremi asrın depremiydi. İzmit ve çevresi kurum ve kuruluşlarıyla Türkiye'ye ve dünyaya örnek olacak bir bilgi birikimine ve deneyime sahip. Biz bu bilgi ve tecrübe birikiminden yola çıkarak planladığımız Deprem Müzesi ve Deprem Eğitim Merkezi'nin projesini bitirdik. İhale çalışmalarını yürütüyoruz. Ben inanıyorum ki, o merkezde çocuklarımız, vatandaşlarımız elektronik gelişmiş sistemlerle panoramik görüntüleriyle bir nebze de olsa o görüntüleri hissederek olası bir depremde kendilerini koruyup kollayacak, gerekli yöntemler üretecekler. Biz bu merkezimizde hem eğiticilerin eğitimini hem de vatandaşların eğitimini hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Doğan, "Yapılan bu komplekse 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütü tarafından yapılmaya çalışılan hain darbe girişiminde babasıyla birlikte gittiği Demokrasi Şehitleri Köprüsünde hayatını kaybeden Abdullah Tayyip'in ismini vererek şehitlerimize olan borcumuzu bir nebzede olsa ödemiş olacağız" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Belediyesi'nden Örnek Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement