İzmit Belediyesi Salim Efendi Sokak'ta Düzenleme Yapacak - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediyesi Salim Efendi Sokak'ta Düzenleme Yapacak

İzmit Belediyesi Salim Efendi Sokak\'ta Düzenleme Yapacak

İzmit Belediyesi’nce Ömerağa mahallesi Salim Efendi sokakta düzenleme yapacak.

12.11.2015 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi'nce Ömerağa mahallesi Salim Efendi sokakta düzenleme yapacak.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, iyileştirme yapılacak olan ve takıcılar çarşısı olarak da bilinen Salim Efendi Sokak bulunan esnaflarla bir araya gelerek proje hakkında bilgi verdi.

Bilgilendirme toplantısına Başkan Doğan'ın yanı sıra belediyenin Etüt Proje Müdürü Nilgün Sağıroğlu, Esnaf Masası Koordinatörü Adnan Metin, belediyenin teknik ekibi ile esnaflar katıldı.

Etüt Proje Müdürü Nilgün Sağıroğlu, projeyi hazırlarken, Türkiye ve dünyadaki birçok projeyi göz önüne aldıklarını söyledi. Mimar Tülay Kilerci Kapçaklı tarafından proje hakkında sinevizyon eşliğinde detaylı bilgi verildi. Esnafların görüşlerinin alındığı toplantıda konuşan Başkan Doğan, "Hepimiz, daha çok kazanmak, daha güzel ortamda çalışmak isteriz. Ortam güzel olursa, biz de mutlu oluruz. Esnafımız güçlü olursa biz de güçlü oluruz. Şehir kazanır, ülke kazanır. Ticarette risk olmadan olmaz. Hep birlikte risk alacağız. Bu konudaki görüşleri toplayıp, makul kararlar altında birleşin ve tekrar toplantı yapılsın. Bizim sokaklarda yaptığımız çalışmalar ameliyat gibidir. Bazen risktir. Şehir merkezinde sıkıntılar yaşanabilir. Bu projenin size getireceği çok şey var. Avrupai bir sokak olacak. Esnafımız, sattığının iki katını satacak. Sanatsal bir bölge olacak ama bunun da bir bedeli olacak. Biz birçok sokakta çalışmalar yaptık. Bu projeyi yapmayabiliriz. Ama herkeste bir istek var. Sizin kararınız olmadan biz burada hiçbir şey yapmayız. Her şeye birlikte karar vereceğiz. Siz eleştirilen yerleri söylerseniz, biz de onu düzeltmeye çalışırız. Her şeyin bir bedeli var. Sizler bunu düşünün. Eğer bazı riskleri almayı düşünürseniz, biz sizlerle risk almaya razıyız" dedi.

Salim Efendi Sokak üzerinde bulunan binaların cepheleri boyanarak cephe iyileştirmesi yapılacak, Sokak zemin kaplamaları değiştirilecek ve sokak üzerinde bulunan Takıcılar Çarşısı yıkılarak yeni bir çarşı yapılacak. Sokak üzerindeki dükkanlar üzerinde yeni bir saçak tasarımı yapılarak, sokağa estetik bir görüntü sağlanacak. Mevcut tabelalar yerine, yeni tasarım standart tabelalar kullanılacak. Toplantının sonrası Başkan Doğan ve beraberindekiler sokakta incelemelerde bulundu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Belediyesi Salim Efendi Sokak'ta Düzenleme Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement