İzmit'e Cam Kumbaraları Geliyor - Son Dakika
Yerel

İzmit'e Cam Kumbaraları Geliyor

İzmit\'e Cam Kumbaraları Geliyor

Geri dönüşüm çalışmalarını hızla devam ettiren İzmit Belediyesi, yaptığı bir anlaşmayla kenti cam kumbaralarıyla donatacak.

25.01.2015 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geri dönüşüm çalışmalarını hızla devam ettiren İzmit Belediyesi, yaptığı bir anlaşmayla kenti cam kumbaralarıyla donatacak.

İzmit'teki cam atıklarının ayrı toplanarak geri dönüşümünü sağlamak için İzmit Belediyesi ile Cam Kırığı Hurda Nakliyat İnşaat Firması ve Çevko Vakfı arasında protokol imzalandı. Protokole İzmit Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Yeğnidemir, Cam Kırığı Hurda Nakliyat İnşaat Firması adına yönetim kurulu üyesi Recep Albaş ve Çevko Vakfı adına Vakıf Genel Müdürü Yaşar Nadir Atilla imza attılar.

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, Cam Kırığı firmasının satın alma müdürü Serkan Şenay ile Çevko'dan çevre uzmanı Mehmet Şentürk'ün de hazır bulunduğu protokole göre anlaşma 3 yıl süreli olacak ve İzmit'in 150 ayrı noktasına 150 adet cam kumbarası konulacak. Böylelikle İzmit'te de camlar ayrı olarak toplanıp ekonomiye geri kazandırılacak. Anlaşmayla ilgili bilgi veren İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Yeğnidemir, "İzmit Belediyesi olarak Türkiye'ye örnek çalışmalar yapıyoruz. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan'ın da büyük önem verip destek olduğu atık kağıtların ayrı toplanması, atık pil, atık yağ, elektronik atıklar, atık lastik projelerimiz ile hem doğanın kirlenmesini önlüyor hem de bunların geri dönüşümünü sağlayarak ekonomiye önemli katkılar sağlıyoruz. Yaptığımız anlaşma ile İzmit'te cam ve benzeri atıkları da toplayarak bunların geri dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Cam atıklarının geri dönüşümüyle su tüketiminden yüzde 50, enerji tüketiminden yüzde 25 ve hammadde tüketiminden de yüzde 80 oranında tasarruf sağlanmış oluyor" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit'e Cam Kumbaraları Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement