İzmit Eğitim Kampüsü İki Yıla Tamamlanacak - Son Dakika
Yerel

İzmit Eğitim Kampüsü İki Yıla Tamamlanacak

İzmit Eğitim Kampüsü İki Yıla Tamamlanacak

İzmit Belediyesi tarafından başlatılan ve şehir merkezindeki okulları merkezin dışına taşıyacak “Eğitim Kampüsü” projesinin iki yılda tamamlanması hedefleniyor.

05.08.2015 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi tarafından başlatılan ve şehir merkezindeki okulları merkezin dışına taşıyacak "Eğitim Kampüsü" projesinin iki yılda tamamlanması hedefleniyor.

İzmit Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında kent merkezinde bulunan İzmit Lisesi, Gazi Lisesi ve Kız Meslek Lisesi'nin şehir dışında okul kampüsleri şeklinde yapılarak taşınmasını planlanıyordu. Taşınacak okullarda inceleme yapan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, boşaltılacak okulların şehrin ihtiyacı olan sosyo-kültürel alanlara dönüştürülmesi yönünde hazırlıklar yapıldığını ve eğitim kampüsü projesinde de sona gelindiğini söyledi.

Yeni mahalledeki cezaevi yerine yapılacak dev okul kampüs projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Şu anda Gazi Lisesi ve İzmit Lisesi okullarımız maalesef bulundukları fiziki mekanlar nedeniyle çokta arzu ettiğimiz başarıda değiller. Aynı durumun Gazi Lisesi ve Kız Meslek Lisesi içinde geçerli. Çünkü bu okullar, şehrin içine sıkışmış, şehir gürültüsü, sosyal yaşam cazibesi nedeniyle gençlerimizin okul hayatını olumsuz etkiliyor. Bir spor salonu olmadan, sosyal donatı olmadan bir okulu düşünemeyiz. Bütün bunları düşündüğümüzde yeni modern ve hem İzmit Lisesi'nin, hem Gazi Lisesi'nin, hem de Kız Meslek Lisesi'nin isimlerini yaşatacak kalitede yeni okulların yapılmasını istemiştik ve çalışmaları başlatmıştık. Bu artık son noktaya geldi. Bilindiği gibi cezaevi yıkıldı onun yerine şimdi artık bu üç okulumuz için kampüs yapılacak. Bu okulların yapımına destek veriyoruz. Mevcut okullarımızın yerlerine de kentimize kazandırılması için hazırlıklar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

İzmit Lisesi'nin mevcut binalarını 50. Yıl ve Hızırreis okulları için kullanılacağını, Kız Meslek Lisesi'nin yerine de otopark ve kapalı pazar yeri yapılağını belirten Doğan, "İki ayrı parça halinde hakikaten fiziki anlamda şehrin en geri kalmış olan bu okulu modern, çağdaş bir kampüs içine taşımış olacağız. İçerisinde spor salonuyla, kütüphanesiyle, yeşil alanıyla bir kampüse taşıyacağız. Gazi Lisesi'nin ise tarihi binasını koruyup, diğer bütün yeni eklemelerinin tamamını yıkacağız. Gazi Lisesi'nin bahçesiyle Sanat Sokağı'nı birleştirip kent meydanına çevireceğiz. Bu lisemizi de kentin en önemli ihtiyacı olan kent kütüphanesi haline dönüştüreceğiz" diye konuştu.

Doğan, projenin ikinci aşamasında Endüstri Meslek Lisesi'nin tescilli binaları dışında kalan 3 tane tarihi binası dışında kalan tüm binaların yıkılarak yerlerine kent meydanı ve otopark inşa etmeyi hedeflediklerini belirtti. Başkan doğan ilerleyen aşamalarda da Endüstri Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Mimar Sinan Lisesi'nin eninde sonunda şehir dışına taşınması gerekeceğini ve bu alanların yaşam alanlarına dönüştürüleceği söyledi.

Proje ile 2 sene içinde İzmit, Gazi ve Kız Meslek liselerinin yeni binalarda kampüs içerisinde yapılmış olduğunu göreceklerini söyleyen Başkan Doğan, "Eğitim kampüsü projesinin hayata geçmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Protokol imzalanır imzalanmaz yapım süreçleri başlanacaktır. Eğitim kampüsü projemizle ilgili protokolü de önümüzdeki günlerde imzalayacağız" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Eğitim Kampüsü İki Yıla Tamamlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement