İzmit'in Kurtuluşunun 95. Yılı Kutlandı - Son Dakika
Güncel

İzmit'in Kurtuluşunun 95. Yılı Kutlandı

İzmit\'in Kurtuluşunun 95. Yılı Kutlandı

İzmit'in kurtuluşunun 95. yılı kutlandıİZMİT(Kocaeli), (DHA) - İZMİT'in düşman işgalinde kurtuluşun 95'inci yılı törenle kutlandı.

28.06.2016 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'in kurtuluşunun 95. yılı kutlandı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - İZMİT'in düşman işgalinde kurtuluşun 95'inci yılı törenle kutlandı. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "95 yıl önce bu şehrin kurtuluşunda kanını, canını, malını feda eden bütün kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz" dedi.

İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yılı Kültür Tepesi'nde yapılan törenle kutlandı. İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, askeri erkan, daire müdürleri ve vatandaşların katıldığı tören halk oyunları gösterileriyle başladı. Daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bandosu konser verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk anıtına çelenkler bırakıldı. İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yılını gururla kutladıklarını söyleyen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "95 yıl önce bu şehrin kurtuluşunda kanını, canını, malını, neyi varsa feda eden ve bu ülkenin kurtuluşu için aynı anlamda fedakarlıklar yapan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, şehrimizde adı bilinen İpsiz Recep, Yahya Kaptan, Fatma Seher gibi kahramanlar başta olmak üzere isimsiz bütün kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz" diye konuştu.

Doğan terör örgütü ile mücadele değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün de aynı mücadeleyi vermekte olan, yani bayrağımızın özgürce dalgalanması, vatanımızın birliği, bütünlüğü, ülkemizdeki milletimizin huzuru için kahramanca ülkemizi savunan silahlı kuvvetlerimiz, diğer güvenlik güçlerimiz, polisimiz kim varsa Allah hepsine güç kuvvet versin. Gazilerimize, varsa yaralılarımıza şifalar versin. Şehitlerimizin de mekanı cennet olsun"

HABER-KAMERA: Çağla DAŞCI

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit'in Kurtuluşunun 95. Yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement