İzmit - İşten Çıkarılan Kargo Çalışanları Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

İzmit - İşten Çıkarılan Kargo Çalışanları Eylem Yaptı

İzmit - İşten Çıkarılan Kargo Çalışanları Eylem Yaptı

İşten çıkarılan kargo çalışanları eylem yaptı Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde sendika üyesi olmak istemeleri nedeniyle çalıştıkları kargo firmasının işten çıkardığı işçiler eylem yaptı.

24.11.2015 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşten çıkarılan kargo çalışanları eylem yaptı

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde sendika üyesi olmak istemeleri nedeniyle çalıştıkları kargo firmasının işten çıkardığı işçiler eylem yaptı. İşçiler, alacakları ödenmeden şubenin kapatılmasına tepki gösterdiler.

Kartepe'de bulunan bir kargo firmasının işten çıkardığı işçiler, Yurtiçi Kargo Kocaeli Transfer Merkezi önünde eylem yaptı. Sendika üyesi olmak istedikleri için işten çıkarıldıklarını iddia eden 6 işçiye DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal ve kargo çalışanları destek verdi. Kargo çalışanları "Baskılar bizi yıldıramaz", "Direne Direne kazanacağız" sloganları attılar. Sendikaya üye olan kargo çalışanlarının işten atılarak şubelerinin kapatıldığını söyleyen Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal, "Kargo işçileri, sendikalı olup örgütlenmeye, haksızlıklara karşı mücadele etmeye devam ediyor. Ancak kölelik koşulları halen işçilere reva görülüyor. Bunlardan biri de Yurtiçi Kargo'da yaşanıyor. Arkadaşlarımız düşük ücretlerle iyi olmayan çalışma koşullarında çalışıyor. Tamamı sendikamıza üye olup çoğunluğu sağlayınca Yurtiçi Kargo yasa dışı lokavt uyguladı, şubeyi kapattı ve işçilere iş vermedi. Bu haksız, yasa tanımaz tavrı protesto ediyoruz. İşten atılan arkadaşlarımızın işe alınmasını istiyoruz" dedi.

İşten çıkarılan 6 kişiden biri olan Yurtiçi Kargo Kartepe Şube Müdürü Ahmet Kartal, "17 Kasım'da işten çıkarıldım. Çalışma dönemim boyunca da başarılı bir performans sergiledim. Ancak görevime kötü niyetle son verildi. Şubedeki işçilerin ücretlerin ve sosyal haklarının ödenmesini talep ettim. Ancak gece operasyonuyla kilitleri değiştirerek Kartepe şubesine girilip içi boşaltıldıktan sonra kapatıldı" diye konuştu.

Hacer Eray ise, "Kadın olarak ben gece yarılarına kadar çalıştım ama mesaimi alamadım. Sendikalı olduğumuz için kapının önüne koyulduk" dedi. Yapılan açıklamanın ardından işçiler dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit - İşten Çıkarılan Kargo Çalışanları Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement