İzmit'te Belediyenin Camiyi Yıkma Kararı Mahkemelik Oldu - Son Dakika
Güncel

İzmit'te Belediyenin Camiyi Yıkma Kararı Mahkemelik Oldu

İzmit\'te Belediyenin Camiyi Yıkma Kararı Mahkemelik Oldu

İzmit'te 34 yıl önce bir vakıf tarafından yaptırılan Mehmet Ali Paşa Camisi'nin yıktırılıp park yapılması, caminin de yakın yere yeniden inşa ettirilmesi kararı mahkemelik oldu.

31.01.2015 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'te 34 yıl önce bir vakıf tarafından yaptırılan Mehmet Ali Paşa Camisi'nin yıktırılıp park yapılması, caminin de yakın yere yeniden inşa ettirilmesi kararı mahkemelik oldu. Vakfın açtığı davada Kocaeli 2'ci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin Bekirpaşa Semti'nde 1981 yılında Kocaeli İlme Hizmet Vakfı tarafından yaptırılan ve 1999 depreminde hasar gördüğü için güçlendirme de yapılan Mehmet Ali Paşa Camii'nin yıkılıp başka yere yapılması için 13 Eylül 2012 tarihinde karar aldı. Bu karara göre cami yıkılıp yeri parka dönüştürülecek ve cami de yakındaki parkın bulunduğu yere yapılacak.

Camiyi yaptıran Kocaeli İlme Hizmet Vakfı adına Üzeyir Kaya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım kararına karşı Kocaeli 2'nci İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme, yıkım kararı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Büyükşehir Belediyesi de kararı temyiz etti.

CAMİ KÜÇÜLECEK

Kocaeli İlme Hizmet Vakfı Başkanı Üzeyir Kaya, bu caminin yıktırılması ardından belediyenin küçük bir cami yaptıracağını öne sürerek, şöyle dedi:

"Camimiz 1981 yılında vakfımızın kuruluş aşamasında halkımızın destekleriyle yapıldı. 2008 yılından itibaren camimizin bulunduğu alanı belediye yeni planında yeşil alana dönüştürdü. Küçük bir bölge ibadet alanı olarak planlandı. Mevcut caminin yarısı büyüklüğünde cami yapılması planlanıyor. Biz daha büyük bir camii yapılacaksa buna rıza gösteririz. Ancak İzmit'in simgesi haline gelmiş camiyi yıkıp daha küçük ve kenarda bir cami planlanmasına ne biz vakıf yönetimi olarak rıza gösteririz, ne de burada yaşayan halk böyle bir uygulamaya izin verir."

Bazı semt sakinleri ise caminin yıktırılıp yeniden yapılmasına taraftar olduklarını söylediler. Bu görüşü savunanlar otoparkı olan, vefat edenler için taziye yeri bulunan depreme dayanıklı güzel bir cami yapılmasını istediklerini söyledi. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit'te Belediyenin Camiyi Yıkma Kararı Mahkemelik Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement